Orgazm Garantili Bilimsel Araştırma!
Bilim "Neden orgazm olamıyorum?" sorusunu cevaplıyor ve orgazm için ideal seks pozisyonlarının hangileri olduğunu açıklıyor.
Seks insan hayatının önemli bir parçasıdır ve sağlıklı ilişkiler için tatmin edici bir sağlıklı bir cinsel hayat önemlidir. Peki hiç seksin ultrasonda nasıl gözüktüğünü, mutlu olmak için ne kadar sekse ihtiyaç duyduğunuzu merak ettiniz mi?

ABD’de Indiana Üniversitesinden bir grup araştırmacı orgazm olmakta zorlanan bireylerle bir çalışama gerçekleştirdi ve sorunun her zaman zihinle alakalı olmadığını buldu. Erkeklerin zirve noktasına ulaşmaları sinir sistemindeki bir geri bildirim döngüsüyle yakından ilintili. Kadınlar da ise doruk noktasına ulaşmaları tercih ettikleri seks pozisyonu ile ilgili…

Clinik Anatomi dergisinde yayımlanan yeni bir çalışma seksüel anatomi ile orgazm olabilme arasındaki ilişkiyi inceliyor. Seks anında MR çekimi yapılmasıyla ulaşılan sonuçlar cinsel pozisyonların orgazma ulaştırma olasılığına dair bilgiler veriyor.

Erkeklerde sinir sisteminin önemi

Erkeklerde penisin performansı refleks döngüsü denilen bir kavrama dayanıyor. Her hissiyat gibi penisin hissettiği fiziksel uyarılar hem beyinde hem de omurilikte işleniyor. Bu bilgi sayesinde merkezi sinir sistemi, sürekli bir geri bildirim döngüsüyle penise nasıl devam edeceğini söylüyor.

Bu döngü sadece fiziksel değil psikolojik uyarıcılardan da (çekici bulunan şeyin açık görüntüsü gibi) etkileniyor. Merkezi sinir sisteminin işlediği fiziksel uyarımın görsel uyarıcılara göre başarısız olma olasılığı daha yüksek.

Bunan anlamı merkezi sinir sistemindeki (beyin de dahil) psikoloji problemler ve sıkıntılar orgazma ulaşmayı zorlaştırsa da araştırmacılar fiziksel uyarıcılara verilen refleks döngüsünün başarısız olma ihtimalinin daha yüksek olduğunu gösteriyor. Yani erkeklerin orgazm olması ağırlıklı olarak sağlıklı bir merkezi sinir sistemine dayanıyor.

Kadınlar için ideal cinsel pozisyonlar

Kadınlarda orgazma problemleri daha çok cinsel pozisyonla ilintili. Araştırmacılar seks sırasında klitoris vajinal duvara ne kadar yakınsa orgazm ihtimali o kadar yüksek. Klitoris cinsel birleşme sırasında vajina duvarına yanaşıyor ve MR taramaları gösteriyor ki farklı pozisyonlar bunun daha efektif bir şekilde gerçekleşmesini sağlıyor.

Araştırmaya göre en ideal pozisyonlar vajinanın ön duvarının uyarıldıkları. Örneğin “misyoner” ve kadının yüzünü erkeğe dönükken erkeğin üzerine çıktığı pozisyonlar. Hatta araştırmada penisin vajinaya ideal giriş açısının 30-45 derece arasında olduğu da belirtiliyor.

Araştırmanın yazarları, orgazm sürecinin fiziksel, psikolojik ve anatomik varyasyonları olan komplex bir fenomen olduğu ve herkesin farklı ihtiyaçları olduğunda hem fikirler.