Levent Özadam - Mesaj Kutusu

[email protected]

Kıbrıs Türk toplumu olmaktan Kıbrıs Türk halkı olmaya uzanan yol!

Rumların  tepeden baktığı onların gözünde ikinci sınıf insanlar...

Kıbrıs Cumhuriyeti döneminde bile bu haklar size fazla denip, Cumhuriyetin Kıbrıs Türkünün kafasına yıkıldığı topraklar...

Eğer bugün dünyanın karşısına iki devlet  teziyle çıkabiliyorsak, kendi topraklarımızda hür bir şekilde yaşıyor ve komşularımız yanında boynu bükük durmuyorsak bunun en önemli sebeplerinden birisi de Rauf Raif Denktaş'tır.

Rauf Denktaş, tartışmasız tarihi bir kişilik ve saygıdeğer bir liderdir.

Siyasi duruşunu ve hatta kendisini sevmeyebilirsiniz.

Ama ona saygı duymak zorundasınız.

O, bu ülkenin kurucusudur...

2012 yılında kaybettiğimiz Denktaş'ın hala anıt mezarı tartışma konusuysa yazıklar olsun bize...

Dr. Küçük'ü bir tepede yalnız bırakanlar aynı hazin soru Rauf Denktaş'a da yaşatmak istiyor.

Rauf Denktaş, Kıbrıs Türkünün haklı davasının en önemli simgelerindendir.

Bu davaya saygısızlık asla kabul edilemez.

Herkes topu bir birinin üzerine atıyor.

10 yıl olmuş hala yol haritası belirlenecek deniyor...

Biz utanıyoruz, en çok utanması gerekenler de kendilerini iyi biliyor.

Bu tatsız konunun sonsuza dek kapanması ve çözüme kavuşması için sabrımız kalmadı.

Biz kurucumuzun anıt mezarını tamamlayamayacağız, tamamlasak da bakımını yapamayız, biz beceriksiziz diyorsanız ailesine teslim edin.

Bu ayıba artık son verin!

***

"At bir yuro da gel" tabelası yollarımızın ne halde olduğunun ironik bir göstergesiydi.

Aslında o tabelanın ibret olsun diye orada durması gerekir, her baktığımızda hem gülüp hem düşünmeliydik.

Yollarımızdaki tabelaların eksik ve okunmayacak şekilde olduğunu biliyoruz.

Şimdi son olanlardan sonra Bakan Resmiye Canaltay'ın tüm  tabelaları yenileme hazırlığında olduğunu öğrendik.

Çok sevindik...

Ama bu yenileme işini ihalesiz bir şekilde almak isteyen uyanıkların olduğu kulağımıza geldi. Umarız böyle bir hataya fırsat verilmez..

Öte yandan yeni yapılan Lefkoşa çevre yolunun ışıklandırma ve peyzaj çalışmalarında hala adım atılmadığını görüyoruz.

Recep Tayyip Erdoğan'ın yolun açılış günü bu işin takibini kameralar önünde bizzat sizin yapmanızı rica ettiğini de hatırlıyoruz.

Umarız o yol bir çöl yolu olmaktan çıkar güzel ve güvenli bir yol olur.  

***

Bu ülke yıllardan beridir her yıl ek mesai ücretleri olarak 180-200 Milyon TL çalışana para ödüyor…

Gelen giden tüm Maliye Bakanları bundan şikayetçi ama iş icraat yapmaya gelince sus pus oluyorlar!

Bu para maliyenin kanayan yarasıdır…

Bu paranın bir kısmı ile devlete yeni istihdam yapılırken diğer yarısı da hazineye ek bir katkı olarak verilmelidir!

Bir kısım devlet çalışanları maaşları kadar yeni bir maaşı her ay ceplerine indirirken ki bu para 20 Bin TL’nin üstündedir, böylelikle çalışanlar için de haksızlıktır, adaletsizliktir…

Onun içindir…

Bizim ülkede artık siyaset devrimine ihtiyaç vardır!

Öncelikle hazırlanan ama yıllardan beridir raflarda bekletilen yeni kamu yasası ki o madem tüm dünyaya kabul edilen uygulamada olan model artık bizde de geçerli olmalı, sonra da kimi olumsuz etkileyecekse etkilesin ciddi tasarruf tedbirleri gündeme getirilerek hele de böyle paraya çok ihtiyacımız olan bir dönemde maliye güçlendirilmelidir…

Maliyenin bu kadar aciz durumlara düşmesi kötü siyasetin ürünüdür!

 MESAJ KUTUSU

Sayın Resmiye CANALTAY, sosyal medyada yollarda levhalar üzerine yapılan eleştirilerden sonra ada çapında hepsinin yenilenmesi için talimat verdiğiniz söyleniyor. Bu arada bu işi ihalesiz olarak birileri almak için siyasi güçlerini kullanıyormuş. Aman dikkat bütün toplar sizin üzerinize çevrilir, uyarmadı demeyin!

Sayın Oğuzhan HASİPOĞLU, Lefkoşa’da son yapılan 600 kişilik üye listesi için genel sekreterliğe itiraz dilekçesi yapıldığını duyduk. Kurultayda genel sekreter olarak sorumluluğunuz bir hayli büyük tarafsızlık ilkesine uymanız gerektiği yönünde mesajlarınız geliyor!

Sayın Tevfik GÖREN, Sosyal Hizmetler Dairesi İskele şube amirliğiniz hayırlı ve uğurlu olsun. Dairenin en tecrübeli çalışanı olarak bölge insanına büyük hizmetler vereceğinizden kuşkumuz yoktur, kolaylıklar dileriz…

Sayın Yalçın KOÇYİĞİT, kurultayda destek vereceğiniz genel başkan adaylarından biri için bu kararınızdan vazgeçtiğiniz ve tarafsız kalma yönünde karar aldığınız söyleniyor. Hayırdır kimler söz verdikleri yoldan çıktılar da sizi bu kadar kızdırdılar!

Sayın Ahmet LATİF, belediyenizin bazı işlerini ailenize yakın işletmelere verdiğiniz yolundaki şikayetler artmaya başladı. Söylentilere neden olmamak için bu konuda detaylı bir açıklama yaparsanız en azından kamuoyunun yanlış bilgi sahibi olmasının da  önüne geçmiş olursunuz!

Sayın Erhan ARIKLI, Teknecik’in filtre sorunu yeni değil yıllardan beridir devam ediyor, tarafınıza yapılan eleştiriler biraz ağır kaçıyor ama yine de kimsenin yapmadığını siz yaparak farklı bir parti olduğunuzu ispat etmiş olursunuz. Her eleştiriden bir de ders çıkarmak halkın yararına olacaktır…

Sayın Çelebi ILIK, önümüzdeki genel seçimlerde UBP’den milletvekili adayı olmak için nabız yokladığınız gözlemleniyormuş. Yılların DP’lisi olarak böyle bir karar ters tepebilir bu konuda fazla acele etmemek gerekir değil mi?

Sayın Sadık GARDİYANOĞLU, 24 Ekim’de yapılacak olan kurultayda bazı etik değerlerin ayaklar altına alındığı gerekçesiyle tepkinizin her geçen gün daha fazla yoğunlaştığı hatta böyle giderse tarafsızlığı bir yana koyarak bir aday için taraf olacağınız konuşuluyor. Sabırlar taştı desenize!

Sayın Fikri ATAOĞLU, bir partiliniz sizi oğlunun düğününe çağırmadığı için hayli kırıldığınızı duyduk. Siyaset geçicidir ama dostluk bakidir, çok da kırılıp gücenmemek gerekir değil mi? Bu arada sadece sizi değil kendisini seven çok kişiyi çağırmadı, bunu da unutmamak gerekir!

Sayın Dursun OĞUZ, maddi sıkıntılar nedeniyle PCR testlerinin sayısının düşürülmesi vatandaşlar arasında endişe ile karşılandı. Geçmiş test sayılarına oranlandığında da vaka sayılarının rekor düzeyde olduğu tahmin ediliyor, kaynak arayışlarını daha fazla zorlamak şart oldu…