Olmayan elektrik,  çöpe atılan et,  tavuk, süt. Bozulan ev altleri. Ve hunharca muazzam bir ZAM daha... 

Nasıl derler insaf da dinin yarısıdır. 

Şu kadar hayat pahalılğı... 

Hayat pahalılığının hesapları yapıldı rakamlar ortaya çıktı. Diler yanlış , diler  doğu.  Ve tavşan şapkasından çıkarır gibi, asgari ücret o komik rakamla onaylandı. 

Peki...

Bu hayat pahalılığının karşısında eriyen, biten ve hatta tükenen vatandaşın hesaplarını da yaptınız mı?  

Kimlerin ne kadar zorluklar ile karşı karşıya kaldığını, nasıl ekmek derdinde olduğunu, nasıl ne şartlarda mutfak döndürmeye, yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor sordunuz mu?

Okullar tatil , harçlık derdi 2 ay rafa kalktı. Hoş çocuk bu her yerde, her şeyi isteyebilir. Bayram geliyor ve vatandaş kesilecek ve dağıtılacak kurbanı bekliyor . Kimsenin et alacak parası yok kalmadı. 

Son günlerde yaşanan elektirk kesintileri sebebi ile herkesin evindeki elektronik eşyaları arıza yaptı. Dolap içerinde onca  yiyecek çöp olup gitti. Şu an için kimsenin çöpe atacak tek gram yemeği yokken bu pahalılıkta zar zor aldıklarını da çöpe attılar gitti..

Arıza yapan, yanan  ev aleti yalan oldu gitti. Bir televizyon şu an 10 bin Türk lirasından başlıyor. Buz dolabı kezza öyle. Peki bunları hiç sordunuz mu? Kendinizin söylediği bu hayat pahalılığında bu kadar zor durumda,  bu kadar zor geçinen vatandaşa sordunuz mu?...

Tüm bunlar yetmez gibi bir de "Vurun"  misali elektiriğe zam yapmakta erinmediler.  Çeşit türlü çetrefilli yollar ile alınan yakıtın faturasını yine vatandaş ödüyor. Günün 4 saatinden fazlası elektirk akımının alamayan,  elektirk ev aletlerinin arızaları, zar zor aldığı gıdayı çöpe atması ve üstüne üstlük bir zam daha...

Yeminle korkak utanmaz buna denir. Yeminle halk ile dalga geçmek buna denir. Yeminle vatandaşın gözüne baka baka çalmak buna denir.  Nasıl bir  and  içtiniz ki sizler, nasıl bir  lanet bu bitmek bilmeyen. Biri bitiyor,  öbürü başlıyor. 

Kaçak köçek akaryakıtın,  ihalesiz alımın , çeşit türlü işlerinizin faturası hep vatandaşa kesiliyor.  Dönüşüm için bu kadar direnmeniz,  bu ülkeyi yerle bir ediyor. Ülke işe birlikte çocuklar, gençler ve gelecek de yok oluyor. 

Başka ülkelerde enerji dönüşümü yaşanıyorken, hatta tasarrufunu hayat geçirmişken.  burada hala elektirksiz karanlıkta kim kime dum duma . Kelepir haline geldi bu ülke sayenizde.


Umudu çalınmak istenen  ülkenin güzel vatandaşları.  Hepinize sağlıklı,  huzurlu ve de karanlıkta kalmama dileği ile güzel bir bayram dilerim. 

Devleti-i aliye büyükleri , sizlerin bayramı mübarek olsun diyemiyoruz, zira size her gün bayram...

KARAKUŞ