BM ile sünnetçi korkusu vermek

Uluslararası hukuk sadece Rum’un milli çıkarlarını korumak için mi vardır?

Sabahattin İsmail


Proaktif bir siyaset izleme kararı veren Hükümet, Maraş’ı Türk yönetimi altında açma kararı aldı. Bunun için işe Maraş’ın envanterini çıkarmakla başladı.

Rum yönetimi, Akıncı, CTP, küsurat partileri ve bilumum teslimiyetçilikle, her konuda Rum’un avukatlığını yapan işbirlikçiler, büyük tepki gösterdiler.

Neymiş, Uluslararası Hukuka göre bunu yapamazmışız.

Nedir bu uluslararası hukuk?

BM Güvenlik Konseyi kararları imiş…

Peki ama bir de “Maraş’taki mülkleri eski sakinlerine verin” diyen AİHM var.

BM kararına uyarak Maraş’ı çürümeye terk ettiğimiz için, bize milyonlarca sterlin ceza kesen AİHM kararları var…

Siyasi bir organ olan ve 5 daimi üye ülkenin milli çıkarlarına göre siyasi kararlar veren BM Güvenlik Konseyi kararları uluslararası hukuk oluyor da, 30’dan fazla yargıcın görev yaptığı AİHM kararları şalgam suyu mu oluyor?

Uluslararası Hukuktan söz edilecekse, beğenmesek bile kararlarına uyulan AİHM’e bakmak gerekir, aldıkları kararlara kendileri dahi uymayan BM Güvenlik Konseyi’ne değil.

AİHM, Maraş Rumlarına TMK’ya başvurma ve mülk veya tazminat talep etme hakkı tanıdı, aleyhimize kararlar aldı. BM baskısı nedeniyle bu kararlara uymadığımız için bizi tazminata mahkûm etti.

Ve işte şimdi hükümetin yaptığı AİHM kararlarına uymaktır.

AİHM, “Maraş’ı Rum yönetimine verin” demiyor ki!

O zaman niye bağırıyorsunuz?

Bunca yıldır AİHM kararlarına uymamızı isteyen, bu amaçla AİHM’in istediği TMK yasasını da geçiren siz değil misiniz?

ULUSLARARASI HUKUKMUŞ!
Uluslararası hukuk sadece Rum’un milli çıkarlarını korumak için mi vardır?

Siyasi eşitliğimizin bir çözümde olmazsa olmaz olduğunu vurgulayan 649 ve 716 sayılı kararları dikkate almayarak bize azınlık statüsü dayatan Rum yönetimine ne diyor BM ve uluslararası hukuk?

1960 Anlaşmaları ile uzaktan yakından ilgisi bulunmayan gayrı meşru Rum Devletinin tüm Kıbrıs’ın tek meşru Hükümeti olarak tanınması hangi uluslararası hukuk kapsamındadır?

Rusya’nın Kırım, Abhazya ve Osetya işgalleri, ABD’nin Irak’ı, Afganistan’ı işgali, Suriye, Somali ve Libya’yı bombalaması, Türkiye’deki 5.Kol’u FETÖ eliyle kanlı darbe yaptırması, Fransa’nın Libya’yı, Suriye’yi bombalaması, Kıbrıs’ta üs kurması, İsrail’in Filistin’i işgali, Kudüs’ü başkent yapması, Golan Tepeleri’ni ilhak edip “Trump Tepeleri” yapması, Gazze’ye kuşatma uygulayarak yakıp yıkması, Suudi Arabistan’ın Yemen’i yerle bir etmesi hangi uluslararası hukuk kararına göre yapıldı?

BM korumasındaki 8000’den fazla Boşnak’ın Sırp katillere teslim edilerek topluca katledilmeleri hangi uluslararası hukukta vardır?

Rum ’un, Doğu Akdeniz’de bizim ve Türkiye’nin de hakkı olan hidro karbon yataklarını gasp etmesi hangi uluslararası hukukta vardır?

Ya ENOSİS’i ve soykırımı önlemek için direndik diye, 55 yıldır bu masum halka uygulanan ambargo ve izolasyonlar hangi uluslararası hukukta vardır?

Rum milli çıkarlarını koruyacaksınız, kraldan fazla kralcılık yapacaksınız, saldırgan, savaş suçlusu, işgalci, gaspçı, ırkçı, faşist, hegemonyacı ve hakimiyetçi eli kanlı Rum yönetiminin avukatlığını yapacaksınız diye, BM üstünden halkımıza sünnetçi korkusu vermekten vazgeçin…

Kendi kendinizi rezil ediyorsunuz…