BLACK SUNDAY (23 OCAK 2022)

Bu tarih ne??

Bu öyle %50 indirim şöleni tarihi değil... Bu getirildiğimiz durumu daha ne kadar kötü yapabiliriz tarihi.... Bir seçim tarihi....

Peki biz halk olarak bu seçimlerde KİMİ ? NE İÇİN? Seçeceğiz..

Hayatınızda size sürekli yalan söyleyen, ihanet eden, psikolojik ve veya fiziksel şiddet uygulayan, sizi mutsuz eden, sizi dolandıran, defa kez şans vermenize rağmen iyi veya iyileşen değil de daha kötü ve kötüye giden kişi veya kişileri ısrar ile hayatınızda tutmaya çalışarak hem kendiniz kandırmış hemde mutsuz etmiş olmuyor musunuz?

Böyle kişiler hayatımızda hangi , sıfata olursa olsun onları bir gün hayatımızdan uzaklaştırırz, atarız , bırakırız. Çünkü bunlar ile yaşamak bizleri alabildiğine mutsuz sağlıksız ,eğitimsiz ve de geriye çekmekten öteye gidemez.

İşte yarım asırdır bunları bire bir halk olarak seçtiklerimiz bizlere yaşatmıştır ve de yaşatmaya devam edecektir.

23 Ocak 2022 günlerden bir PAZAR Yataklarımızdan kalkıp evlerimizden çıkıp tüm bizlere bunları yaşatanlara kan vermeye , sunii teneffüs yapmaya ve de hepimizin çocuklarının geleceğini ellerine sunmak için mi gideceğiz?

KİMİ NE İÇİN SEÇECEĞİZ???

Ne istiyoruz? Nasıl yaşamları tercih ediyoruz? Evlatlarımız, çocuklarımız için nasıl bir gelecek düşleyip, ne yapmaya gideceğiz o sandıklara? Hangisine ne kadar güvenimiz kaldı? Yaşadığımız ülkenin hükemet mercinden bizlere sunulan ekonomi , eğitim, sağlık , sosyal ve kültürel ve de insan değeri... Bunlardan hangisinin layığı ile gerçekleşeceğine inanarak, hangi verilen sözün tutulacağına inanarak , bu ülkenin içerisinde yaşayan yerli halkı olarak önceliğimizin ne olacağını düşünerek gideceğiz?

Gerçekten inanananlarımız hala var mı? Kaldı mı? Bu güne kadar neler neler yaşadık gördük ve unuttuk. Karanlık yollarda seyahat ediyorsak, sağlıkta çocuklarımıza çare olamayıp komşu ülkeye el açıyorsak, havalimanının hayallerde kaldığını görüyorsak, yabancı ülke insanlarını para uğruna yaşam alanlarımıza sızdığını görüyor ve susuyorsak. Kanser hastası oğluna devletten , yardım görmeyen bir annenin bakanlık önünde ki çaresizliği yaşarken.

Öte yandan 6 kişlik , Azerbaycan misafirleri mastafının 1 milyon olduğunu görüp susuyorsak. Hala bölge bölge eletirik akımının, kesildiğini biliyor ve sesimiz çıkmıyorsa. Bizlerden alınan vergilerin nereye nasıl gittiğini soramıyorsak. Yol kenarlarında upuzun odun parçaları üzerinden elektirik akımı geçiyorsa ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz onca sorunu göremiyorsak biz hakkaten UNUTTUK.

Her geçen gün ekonominin yerle yeksan olduğu. Eğitimin dehşet verici şekilde geriye gidişi. Sağlık sisteminin sıfır güvenle seyir ettiği. Temel gıdalar başta olmak üzere , halkın kullandığı tükettiği her şeyin el yakmaktan öte kolları koparttığı bu dönemi daha da, kötü yapamak için mi seçimlere gideceğiz.???

Her insanın aklının başına toparlandığı bir yaşı vardır derler büyüklerimiz. Bizim o yaşımız geldi ve geçti. Bir kez değil. Defa defa kez düşünmeliyiz. Yıllardır Lefkoşa , Girne , Mağosa , Güzelyurt'a uğramayanlar şu sıralar yollara vurmuşlar kendilerini. İktidar da iktidar...

Kapınızı çalanlara içeriden seslenin "EVDE YOKUZ"

KARAKUŞ