BİR SON DAKİKA HABERİ!!!

YOLLARDA ÖLMEK İÇİN YAŞIYORUZ!!!

Alkol, uyuşturucu ve sürat...

Gerçekten sebep sadece bunlar mı? Ana sebep olarak kabul ederek yıllardır trafik kazalarına kurban , verdiğimiz onca insanımızın tek suçu bunlar mı?

REFÜJ IŞIKLARI

Nasıl bir sistem ile işlediğini görmemek elde değil. Kapkaranlık yollarda yolculuk ediyoruz. Kavşaklarda ikaz levhalarını görmek için projektör gerekiyor. Trafik ışıkları , bazen kırmızı sarı yeşil aynı anda yanıyor. Festival gibi . Tali yollardan ne zaman ne çıkacağı belli olmayan ve görünmeyen tehlikeler. Satte 75 km hız ile seyredilen Lefkoşa/ Mağosa yolunda tali yoldan çıkan bir motor taşıtına çarpmamak için gözlerimizin dört, alğılarımızın tamamen açık olması gerekiyor çünkü her yer KARANLIK.

KAŞAR PEYNİRİ GİBİ YOLLARIMIZ

Ne sağ , ne sol güzergah hiç biri fark etmiyor. Küçük taşıt ile tırlar aynı yolu kullanıyor. Yollarda oluşan küçük büyük her türlü çukur mevcut. Nereden giderseniz gidiniz birine mutlaka düşeceksiniz. Tüm şehirler arası yollarda otoban diye adlandırdığımız bu yollarda "DEVAMLI YOL ÇİZĞİLER" o kadar belirsiz ki. Anlamı hiç bir süretle sola geçilmez olmasına rağmen hiç kimse buna uymuyor çünkü doğru bir yapı ve plan yollarda mevcut değil malesef.

YAYA GEÇİTLERİ

O kadar anlamsız yerlere yaya geçti konuldu ki. En bariz olanı gönyeli trafik ışık kontrol noktasına geliyorsunuz ve sol istikamete geçmeye çalışınca , yaya geçiti ile karşılaşıyor duruyor ve ardınızdan gelen araç size çarpıyor. Nerede ne olması geretiği konusunda sıfır plan.

ÜST GEÇİT MİŞ ...

Üst geçti dediğimiz trafik aksamadan yayların karşıdan karşıya geçişini sağlamaktır. Biz naptık??? Fuar alanı yol güzergahına sözüm ona sırat köprüsü gibi komik bir üst geçti yapıldı. Daha faal kullanan olmadı. Gönyeli trafik ışıklarında başka bir tane yapılmış. Merdiven basamakları hala ilk günkü gibi tertemiz. Bir tane ya valla bir tane düzgün bir icraat olsun. Fazlasını istemiyor bu halk... Her yıl hükümet kurma derdi. Kim nereye nasıl atanacak. Kimin maaşı daha çok olacak. Banka hesaplarımızı nasıl çoğaltacağız . Ben başbakan, sen yardımcı o cumhurbaşkanı öteki bakan. Dertleriniz bunlardan ibaret. Biri gelir her şeyi düzelticem diyor daha beter batırıyor. Öbürü gelir onun bozduğunu ben düzelteceğim diyor içinden daha çıkılmaz hale geliyor. Açmaya korkar olduğumuz haberler. Hangimizin ailesi, arkadaşı , tanıdığı çocuğu eşi çıkacak belli değil.

SON DAKİKA HABERİ!!!

*Lefkoşa / girne yolunda kaza . 2 yaralı 1 can kaybı...

* Trafiğe bir kurban daha...

*Bir araçın çarptığı motor sürücüsü hayatını kaybetti..

*Karanlıkta karşıdan karşıya geçen yayaya araba çarptı olay yerinde hayatını kaybetti.

*Alt yapsı olmayan Allaha emanet Lefkoşa/Girne yolunda 4 gençimizi bir anda kaybettik. AA evet yağmur yağmıştı...

Biz son dakika haberlerini açmaya korkar olduk. Bu kadar insanı trafiğe kurban vermekten artık yorulduk. Her aileye 5 araç düşüyorken yollar aynı yol olarak kalmaya devam ediyor. İhmalleriniz, plansızlığınız, düzenziliğiniz yüzünden genç, yaşlı, çocuk herkes yollarda can veriyor. Yaşadığımız ülkenin nüfusu göz önüne alınacak olursa düzgün, bilinçli , planlı bir yolunuz tutumunuz olsa ki göreviniz bu aslında hiç kimse hayatını yollarda kaybetmeyecektir.

Seyrüsefer vergisi bir servet vergisidir. Ve bizler araç sahipleri her yıl bu servet vergisini ödüyoruz. Fakat trafik bizleri kontrollerde durdup bu belgenin tam olmadığını görünce . Cezayı yapıştırıyor ve de gerekçe olarak bu belge olmazsa araçınızı yollarda kullanmazsınız diyor. Her şey yanlış ve devamı da geliyor. O zaman bu verği sizin atalandırdığınız hizmete cevap veriyorsa bizlere YOL YAPIN IŞIKLANDIRIN VE DE SİSTEM GETİRİN.. Biz her yıl harçlarımızı ödemeye razıyız.

Bu ülkede yetersiz sağlık sistemi veya kapkaranlık yollarda insanlarımızı kaybediyoruz. Silahı birine doğrultup sıkmak cinayettir ve yılda belki bir kez oluyor. Peki yollarda yaşanan cinayetlerin sorumluları ne olacak??? Araçlarımıza girdiğimiz gibi çıkamıyorsak bunun sorumlusu sizlersiniz Sayın Devlet-i Aliyye büyüklerimiz. Karış karış Türkiye'yi gezmek değil marifet. Sayın Ulaştırma Bakanımız bizim 5G ihtiyacımız yok.!!!

Kısacası yollarımızın en kısa tarifi şu ki birincide yersin ceza, ikincide yaparsın kaza, üçüncüde hayata elveda...

Eğer ki benim söylemem ile olacaksa hepimize kazasız günler dilerim...

KARAKUŞ