Yapılan son araştırma, yılların Windows'uyla ilgili çarpıcı bir gerçeği ortaya çıkardı.

Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla beraber kullanıcılar da artık internete girmek için bilgisayarlarını değil, hemen her yerde yanında taşıdıkları bu mobil cihazları kullanıyor. Yapılan son araştırma da, aslında bu durumu çok çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriyor.


Chitika Insights isimli bir şirketin yayınladığı son araştırma raporuna göre Windows tabanlı tarayıcılardan internete giren kullanıcıların oranında ciddi bir düşüş var. Ağustos 2011'de internete Windows üzerinden giren kullanıcıların oranı yüzde 78.3'ü bulurken, tarih Şubat 2012'yi gösterdiğinde bu oran yüzde 71.4'e kadar geriledi.

Araştırmanın bir diğer çarpıcı sonucu ise Apple'ın iki işletim sistemi olan iOS ve Mac OS arasındak değişimi gösteriyor. Buna göre iOS üzerinden (yani iPhone veya iPad üzerinden) internete giren kullanıcıların oranı 8.15'i bulurken, Mac OS'ta ise bu oran yüzde 7.96 oldu.

Aslında hem Windows hem de Mac OS üzerine yapılan bu araştırma, mobil internetin gün geçtikçe popülerleştiğinin de göstergesi...