Telefonunuzu Fotoğraf Makinesine Dönüştürün!
Sony’nin Xperia ailesine üye akıllı telefonları için geliştirilen ILCE-QX1 ve QX30 akıllı lensleri, IFA 2014’de tanıtıldı! Cep telefonunuzu profesyonel bir fotoğraf makinesine dönüştürmeye hazır mısınız?

Geçtiğimiz yıl Japon üretici devi Sony tarafından tanıtılan QX10 ve QX100 opsiyonel akıllı lenslerin 2.nesilleri de tanıtıldı. Berlin’de düzenlenen IFA 2014’e damgasını vuran ILCE-QX1 ve QX30 adındaki iki farklı lens modeli, Sony’nin Xperia ailesine üye akıllı telefonlara takılarak, profesyonel kamera çekimlerine imkan sağlıyor.

Dün sizlerle tüm detaylarını paylaştığımız ve bugün fiyatı açıklanan Sony Xperia Z3 ile birlikte tanıtılan lens modellerinin, Xperia Z3 Compact(phablet model) ve Xperia Z3 Tablet Compact(tablet model)’lerde de kullanılabileceği paylaşıldı. QX30, model numarasından da anlaşıldığı üzere 30x optik zoom yapabilme özelliğine sahip.

ILCE-QX1 ise, herhangi bir ektra lense sahip değil fakat, 20.7 Megapiksel kameranın görüş açısını arttırmaya ve ışık ayarının daha ince yapılabilmesini sağlıyor. Dilerseniz şimdi galerimizde yer verdiğimiz görselleri gezinebilirsiniz.