Teknoloji İşte Böyle Öldürüyor!
13 yaşındaki bu kızın başına gelenler sizi de düşündürecek.

13 yaşındaki bu kızın başına gelenler sizi de düşündürecek. ABD'nin Teksas eyaletinde yaşayan Ariel Tolfree telefonunu yastığın altına koyup uyumaya başladı. Gecenin yarısı yanık kokusu yüzünden uyandı ama bunu ciddiye almayıp tekrar uyumaya devam etti. Bir süre sonra tekrar uyanan küçük kız odanın çok ağır bir yanık kokusuyla dolduğunu farketti. Yastıktan başına kaldıran Tolfree gördüklerine inanamadı. Fotoğraflarda da görüldüğü gibi yastığın altında bulunan telefonun eridiğini ve yanmaya başladığını gördü. Bu olay üzerine aile telefonu üteren şirkete şikayette bulundu. Ancak yetkililer ürünlerinin güvenli olduğunu belirtip ve telefonun kullanım kılavuzunda açıkça "telefonun hava akışının kısıtlanması durumunda yangına neden olabileceği" uyarısının yer aldığını söyledi. Aile bu uyarıdan habersiz olduklarını söyleyip açıklamaya itiraz etti. Üretici firma ise gelen bu itirazlar üzerine telefonu incelemek istediklerini ve Ariel'in telefonu, yatağı, yastığı ve nevresimine gelen zararı karşılayacaklarını dile getirdi.BusIness Insider dergisi, teknolojinin nasıl öldürücü olabileceğini derledi.

SMS
Verilere göre yalnızca ABD’de altı yılda 16 bin kişi direksiyon başında SMS atmaya çalışırken geçirdiği kaza sonucu öldü.

CEP TELEFONU

Peşi sıra yapılan araştırmalar birbirlerini çürütse de uzun süreli cep telefonu kullanımının kansere neden olduğunu düşünen bilim insanlarının sayısı da az değil.

Önleminizi alın, kulaklık kullanın...

FACEBOOK
Facebook yüzünden boşanan çok insan var. Boşanma depresyona, depresyon da intihara neden olabilir.

Sevgilinin Facebook arkadaşlarını kurcalayan "Kim ne yazmış?" diye daha da derine inenler kıskançlık krizlerine girebiliyor. Kriz evlliliğin sona ermesine kadar derinleşebiliyor. Boşanma depresyona, depresyon da intihara neden olabiliyor.

CRAIGSLIST
Türkiye'de de takipçisi olan Craigslist, eski püskü eşyaları satmak, komisyoncusuz kiralık daire yada bir gecelik ilişki bulmak için kullanışlı bir araç. Ama Craiglist'te sevgili arayışında olan Amerikan Kongre üyesi Chris Lee'nin siteyi yüklediği seksi fotoğraflarıyla kariyerini nasıl yerle bir ettiğini unutmayın.

'Craigslist Cinayetleri’ne ne demeli? ABD’de Craigslist’te ağına düşürdüğü kadınları öldüren katili hatırlayın!

UÇAKTA CEP
Uçakta cep telefonu kullanmanın olası sonuçlarını biliyoruz. "Cep telefonlarını kapatın" uyarısı geldiğinde, lütfen "son bir tweet", " Epostaları son bir kontrol" demeden buna uyun. Havacılık uzmanları cep telefonu sinyallerinini uçaklarda sorunlara neden olabileceğini düşünüyor.

ELEKTRİKLİ OTO
Ses çıkarmayan elektrikli, hibrid araçlar, otomobil yaklaştığını anlayabilmek için seslerine ihtiyaç duyan görme engelliler için büyük tehdit.
Neyse ki, birçok otomobil üreticisi bu tip araçlarına suni bir sese düzenekleri geliştiriyor.

TEKNOLOJİK TARIM
Enerji veren yağlı ve şekerli gıdalara karşı iştah içgüdülerimizde var. insanoğlu bu sayede kıtklardan kurtulup hayatta kalmayı başarabildi. Bu içgüdüye artık ihtiyacımız olmamasına rağmen bugün de sahibiz. Çiftcilik ve teknolojideki teknolojik yenilikler sayesinnde yağlı ve şekerli gıdalar artık her yerde. Hem de süper ucuz bir şekilde. Ve şişmanlık öldürücüdür.

TV, TABLET
Yatmadan önce TV, tablet ve cep telefonlarının parlak ekranları uyku kaçırıyor. Az uyku=Kısa ömür.
Yatmadan önce parlak ekranlara bakmak uyku kaçırıyor. İPhone, iPad ve TV ekranları geceleri vücudun doğal ritmini bozuyor.

Warwick Üniversitesi'nin bir araştırmasına göre yeteri kadara uyumazsanız, ömrünüzün de kısa olması kaçınılmaz.