Ne zaman Twitter’da birisini takip etmeye başlasak, o kişinin de bizi takip edeceğini düşünüyoruz. Ancak takipçi elde etmek için izlediğimiz bu yöntem genelde istediğimiz şekilde sonuçlanmıyor. İşte Twitter kullanıcılarının takipçi kazanmak konusunda dikkat etmesi gereken 10 kural: 

Profil fotoğrafı bulundurmamak

Profil fotoğrafınızın olmaması, Twitter’da henüz yeni olduğunuzu göstermenin en iyi yollarından biri. Eğer Twitter’da yeni değilseniz, standart yumurta fotoğrafını değiştirmemiş olmanız için gerçekten iyi bir bahaneye ihtiyacınız var. Yüzünüzü gösteren bir fotoğraf en iyi tercih olacaktır. Ancak bir markayı temsil ediyorsanız, marko logosu veya markayla bağlantılı bir çizim kullanmanız da iyi bir karar.

Kişisel bilgilerinizin bulunmaması

Bir kişinin sizi takip etmeye karar vermesi için fotoğrafınızdan veya marka logosundan daha fazlasına ihtiyaç var. Hakkınızda bilgi sunarken, 160 karakterlik özgeçmiş kısmını olabildiğince iyi kullanmanız gerekiyor. Buraya hangi konularda tweet attığınızı yazmanız faydalı olabilir. Ayrıca, eksik bir özgeçmiş oluşturmamanız da çok önemli.

Özgeçmişinizde görüş ayrılıklarına yer vermeyin

Kendiniz hakkında bilgi sunarken, politika, din ve diğer tartışmaya gebe konu başlıklarını seçme hakkınız var. Ancak bu belli konularda görüşünüzü ifade ederken insanların sizden uzaklaşmasına neden olmayın. Kendiniz gibi düşünenlerin ilgisini çekebilirsiniz ancak her zaman arkadaşça yaklaşım daha faydalı olacaktır.

Tweet’lerini korumaktan vazgeçin

Twitter, sadece sizi takip etmesine izin verdiğiniz kişilerin tweet’lerinizi görmelerini sağlayan bir fonksiyona sahip. Ancak bazılarına göre, bu özellik Twitter’ın kendi amacını zedeliyor. Twitter, kullanıcılarına 450 milyondan fazla insanla fikir alışverişi yapma imkanı sunuyor. Ama bu milyonlarca kişinin tweet’lerinizi görmek için sizden izin istemeye kalkacağı anlamına gelmiyor. Söyleyeceğiniz özel bir şey varsa, diğer kullanıcılara doğrudan mesaj atabilirsiniz.

Çok az tweet atıyorsunuz

Potansiyel takipçiler Twitter’da gezinerek ne hakkında konuştuğunuzu ve ne kadar sık mesaj attığınızı takip eder. Eğer haftada sadece bir tane tweet atıyorsanız, Twitter’cıları çekmeyi pek başaramayacağınız ortada.

Gereğinden fazla tweet atıyorsunuz

Tüm gün boyunca, aklınıza gelen her konuda ve karşınıza çıkan her şey hakkında tweet atmanız, takipçilerinizin bundan hoşlanacağı anlamına gelmiyor. Gereksiz görülen tweet yağmuru, kullanıcıları spam maillerden daha fazla bunaltıyor. Sizi yakından tanımayan biri de Twitter ekranında sürekli sizin mesajlarınızı görmekten sıkılabilir.

Sadece işle ilgili tweet’ler atıorsunuz

Çalışan biriyseniz ve Twitter’da ofis saatlerinde geziniyorsanız, sadece işinizle ilgili tweet’ler atarak takipçileriniz için sıkıcı biri haline gelecek ve meslektaşlarınızdan başkasının ilgisini çekmeyeceksiniz. Günün monotonluğundan uzak durabilmeniz ve farklı konularda bağlantı ve yorum paylaşabilmeniz, takipçilerinizin de hoşuna gider.

Öğlen yemeğinde ne yediğinizi yazın

Twitter, kullanıcıları için sınırlar ve belli kalıplar çizen bir yer değil. İnsanlarla ilişki kurmak ve tweet’lerinize değer katmak için sıradan mesajların dışına çıkmalısınız. Öğlen yemeğinde ne yediğiniz, hangi diyeti uyguladığınız, son günlerde en çok hangi parçayı dinlediğiniz ve okuduğunuz kitap hakkında tweet atmak, takipçilerinizin kafasından geçen birçok konu başlığıyla örtüşebilir. Ancak ilginç tweet atacağım derken insanları kendinizden soğutacak gereksiz bilgiler paylaşmak ve espriler yapmaktan kaçının.

Sadece tweet atmakla yetinmeyin

Twitter’da sadece tek kişilik bir şov yapmanız yararınıza olmaz. Kimse sadece sizin tweet’lerinize bakmak için Twitter’a girme meraklısı değil. Sadece bağlantı paylaşan ve görüş bildiren biri olmaktan çıkıp, cevap vermeye ve tartışmalara girmeye başlayın.

Beklentiniz büyük olmasın

Profil resminiz çok güzel ve özgeçmişiniz çok davetkar olabilir. Yine de birçok kullanıcıyla ilgi alanlarınız örtüşmeyecek. Bu yüzden sizi birçok kişi takip etmek isteyecekken, bir o kadar kişi de ilgi göstermeyecek. Takipçi sayınızı artırmak isterken yanlış beklentiler içine girmek, zamanla yanlış stratejilere başvurmanıza yol açabilir.