Şehir kurma simülasyonu türünü temellerini atan seri geri dönüyor ve oyunculara hayallerindeki dünyayı kurma imkanı veriyor!

Electronic Arts Inc. (NASDAQ:EA) bugün yeni SimCity'nin 2013'te piyasaya çıkacağını duyurdu. Maxis Emeryville tarafından geliştirilmekte olan serinin yeni oyunu SimCity, bugün Oskar ödüllü yönetmen Davis Guggenheim, Twitter kurucu ortaklarından Biz Stone ve charity: water CEO ve kurucusu Scott Harrison'ın da konuşmacı olarak katıldığı Game Changers sempozyumunda duyuruldu.

SimCity isminin şehir kurma türüyle eş anlamlı hale getirmelerine yardımcı olan milyonlarca hayranlarına teşekkür eden EA'in Maxis markasının Kıdemli Başkan Yardımcısı Lucy Bradshaw, "Bu seri biz Maxis için çok büyük önem taşıyor ve bu seriyi yeni oyuncu nesli için tekrar canlandırıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kendi geliştirdiğimiz GlassBox Engine'i kullanarak hazırladığımız SimCity, oyuncular türünün en gelişmiş simülasyon araçlarını sunacak. Hangi platformda olursa olsun yaşayacağınız tecrübenin serinin doğuşundan itibaren sunduğu eğlenceye, çeşitliliğe ve oynanabilirliğe sahip olması için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

PC için 2012 yılında piyasaya çıkması planlanan SimCity, yirmi yıldan uzun süredir seriyle birlikte anılan simülasyon derinliğini, yeni nesil erişilebilirlik ve kapsamlı çokluoyuncu modlarıyla birleştirerek oyunculara dünyayı değiştirme gücü vererek serinin yeniden doğmasını sağlayacak. Oyuncular oyunun fragmanını izleyerek SimCity'nin yeniden doğuşuyla ilgili ilk bilgilere şahit olabilir.

Şehir kurma simülasyonlarının kralı, yirmi yılı aşkın süredir dünyanın dört bir yanında milyonlarca sanal belediye başkanına ev sahipliği yaptı. 2013 yılında geri dönecek olan SimCity yeni PC oyuncu neslini kucaklayacak ve onlara kendi şehirlerini kurma ve arkadaşlarıyla birlikte bir dünya oluşturma şansı verecek. SimCity serisinin tarihinde ilk defa oyuncu kararlarının şehir sınırlarının ötesinde bile kalıcı etkileri olacak. Oyuncular birlikte çalışarak iklim değişikliği gibi küresel sorunlara çare bulmaya çalışacak, yenilenebilir kaynaklar arayacak ve doğal afetlerle başa çıkmaya çalışacaklar. Yarınların dünyasını iyi veya kötüye doğru şekillendirmek için rekabet etmek veya birlikte çalışmak tamamen oyunculara kalmış bir karar.

Maxis'in kendi geliştirdiği GlassBox Engine tarafından güçlendirilen simülasyon oyunu, daha önce yapılması mümkün olmayan özelliklere de sahip olacak. Dünyada gördüğünüz her şey simüle ediyor olacak - şehirlerdeki Sim'ler işlerine gidecek veya işten atılabilecekler, evler satın alabilecek, refah içinde yaşayabilecek veya şehrin ekonomik felaketine neden olabilecekler. SimCity vereceğiniz her kararın şehrinizde yaşayan karakterlerle, bölgenizdeki durumu ve tüm SimCity dünyasındaki arkadaşlarınızı etkileyecek değişimlere neden olacak. Oyunun orijinal hayranları ve yeni oyuncular, karakterinizin seçimleriyle şekillenen, görsel ve işlevsel açıdan eşsiz şehirler inşa etme  imkanına sahip olacaklar. Eğlenceli, bağımlılık yapıcı oyun öğelerini herkesin rahatlıkla kullanabileceği bir arayüzle birleştiren SimCity, oyuncuların dünyayı birlikte değiştirebilecekleri yeni nesil bir şehir kurma simülasyonu sunacak.

İlk olarak 1989 yılında çıkan SimCity dünya çapında 30 milyondan fazla oyuncuyu kendine bağlayan bir şehir kurma serisidir. Seriye o günden bugüne, başarılı Maxis stüdyosu tarafından SimCity 2000 , SimCity 3000  ve SimCity 4 gibi ödüllü oyunlar eklenmiştir. SimCity'de oyuncular yeni şehirlerinin temellerini atan bir belediye başkanı rolüne bürünmektedirler. Seri oyunculara gerçek dünyadaki sorunların benzerlerini tecrübe etmelerini sağlayan detaylı canlandırmalar sunmaktadır. Ellerindeki güçlü araç kutusunu kullanan oyuncular ışıl ışıl bir finans merkezi, petrol emen bir sanayi kompleksi gibi tamamen benzersiz, belli bir temaya odaklı şehirler kurarak hayallerindeki dünyayı kurabilmektedir.