Son dönemlerde sıkça duymaya başladığımız cep telefonu patlama vakalarına bir yenisi daha eklendi.

Türkiye'deki bir kullanıcının başından geçen patlama olayı gece yarısı gerçekleşti.

GALAXY S4 NASIL PATLADI?

Galaxy S4 kullanıcısı başından geçen olayı şöyle anlattı: "Gece saat 01:20'de yattım. Cep telefonumu yatak odasında şarja taktım. Gece saat 04:35'te şarjdaki telefonum önce sesli bir şekilde patladı. Patlamaya uyandığımda yerde duran ve yaklaşık 3 saattir şarjda olan telefonum alev aldı. Yerden yaklaşık bir karışın üzerinde alev çıktı. Önce elektriği kapattım sonra da yerde parkenin üzerindeki telefonumu su ile söndürdüm."

DAHA ÖNCE DE BİR EVİ KÜL ETMİŞTİ!

Teknoloji dünyası bugüne kadar çeşitli markalara ait akıllı telefon ve tablet bilgisayarların yanmasına, hatta patlamasına tanık oldu. Ancak Hong Kong’da yaşanan ve bir evin küle dönmesiyle sonuçlanan olay, mobil cihaz kaynaklı yangınlarda ilk sırayı almış durumda.

İsviçre'de geçen yıl genç bir kızın cebinde patlayan Galaxy S3'ün ardından, yine bir Galaxy bu sefer bir Hong Kong'lu adamın evini yaktı.

Xianguo sitesinde yer alan habere göre, adı sadece 'Du' olarak açıklanan adamın Galaxy S4'ü alev aldı ve tüm evinin yanmasına neden oldu.
 
'Du'nun polise verdiği ifadeye göre, Galaxy S4 şarja bile takılı değilken, bir anda bataryası patladı. Neye uğradığını şaşıran Çinli, panik halinde yanmakta olan cihazı kanepenin altına fırlatmak gibi son derece talihsiz bir harekette bulundu. Sonuç olarak alevler kısa sürede yayıldı.

'Du', telefonda patlama yaşandığı esnada cihazın şarja takılı olmadığı ve telefonun bataryasından diğer tüm parçalarına kadar orijinal Samsung olduğu konusunda ısrar etti.

Talihsiz adam, apartman dairesinin küle dönüşmesinin ardından olayın şokunu uzun süre üzerinden atamadı.

Uzmanlar, alev alan mobil cihazların kanepenin altı yerine klozet veya lavaboya atılmasının daha mantıklı olacağını vurguladı.