ABD ve İngiltere'de yapılan bir araştırma, partnerinizin aldatmaya meyilli olup olmadığını hızlıca öğrenmenin bir yolunu buldu. Oxford Üniversitesi ve Northumbria Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre yüzük parmağı işaret parmağından uzun olanlar aldatmaya daha yakın oluyor.

Bilim dünyası tartışma yaratacak bir araştırmaya imza attı. Dünyanın saygın eğitim kuruluşlarından Oxford Üniversitesi ve Northumbria Üniversitesi’nin yaptığı araştırmada, parmak uzunluğuna göre insanların aldatmaya meyilli olup olmadığının belirlenebileceği ortaya çıktı.

Oxford Üniversitesi Deneysel Psikoloji Departmanı tarafından yürütülen araştırmada Kuzey Amerika ve İngiltere’de 575 insan incelendi. Uzmanlar ayrıca İngiltere’den de 1314 erkek ve kadının verilerini araştırmada kullandı.Araştırmaya katılanların partnerleriyle ilişkilerini soran uzmanlar, bunları parmaklarının uzunluğuyla eşleştirdi. Araştırma sonucunda ise ilginç sonuçlar ortaya çıktı. İngiltere’nin saygın gazetelerinden Telegraph’tan tabloid gazetesi Daily Star’a kadar birçok medya kuruluşunda yer alan araştırmaya göre işaret parmağının uzunluğu kişinin partnerini aldatıp aldatmayacağını belirleyebiliyor.


Araştırmada yüzük parmağı işaret parmağından daha uzun olan insanların, partnerini aldatma oranının daha yüksek olduğu belirlendi. Uzmanlar, iki parmak uzunluğunun birbirine yakın olduğu durumlarda ise kişilerin uzun soluklu ilişkilerden hoşlandığını ve bu kişilerin sadık olduklarını açıkladı.Parmak uzunlukları anne karnındayken pompalanan testosteron seviyesine göre şekillenirken araştırmayı yürüten Profesör Robin Dunbar, İngiliz basınına konuştu. Profesör Dunbar, “İnsan davranışı birçok faktörden etkilenebilir ve anne karnında yaşananların da cinsel ilişkide ufak da olsa bir etkisi vardır” ifadesini kullandı.