2005 yılından bu yana hayatta olan Facebook ilk kurulduğu yıllarda thefacebook adıyla sadece Harvard Üniversitesi öğrencileri arasında kullanılıyordu.


Facebook´un kurucusu Mark Zuckerberg´in 2006 yılında profili böyle görünüyordu.


 

Facebook ilk kurulduğunda şu anda olan özelliklerinden yoksundu. Haber Kaynağı olmadan önce 2005 yılından sosyal paylaşım sitesi sadece bağımsız profillerden oluşuyordu.


Facebook 2006 yılına gelindiğinde arkadaşların birbirlerinin faaliyetlerini görebildiği Haber Kaynağı uygulamasını geliştirdi.


Haber Kaynağı ile birlikte aynı zamanda kısa bir versiyon daha tanıtıldı ama bu kullanıcıların büyük tepkisine neden oldu.


2009 yılına gelindiğinde Facebook gerçek zamanlı veri paylaşımıyla Twitter´ın alanına da el atmış oldu. Aynı zamanda sitenin ara yüzünde de değişikler yapıldı.


2010 yılında ara yüzünde yine değişikler yapan Facebook kullanıcıların bildirimlerini daha iyi görmelerini sağlamak için üst banda bir bildirim ikonu yerleştirdi.


Facebook 2010 yılında kullanıcıların son resimlerinin daha kolay görülebileceği bir özellik daha ekledi. Böylece son eklenen fotoğraflar kullanıcının profilinin üst kısmında yer aldı.


Facebook 2011 yılında kullanıcıların bir yandan ana sayfayı takip ederken aynı zamanda arkadaşlarının faaliyetlerini görebilecek bir uygulama daha geliştirdi. Sayfanın sağ kısmına haber akışı eklendi.


2011 yılına gelindiğinde Facebook kullanıcılarının ilk üye oldukları günden bu yana faaliyetlerini gösteren Zaman Tüneli uygulamasını uygulamaya geçirdi.


2011 yılının sonlarında artık kullanıcılar zaman tünellerinde iletilerine uygun reklamlar görmeye başladı.


Facebook artık her türlü etkinliği daha kolay kullanacak şekilde tasarlanmış durumda.