Oyun dünyasında başı konsollar ve bilgisayarlar çekse de, son zamanlarda yeni bir rakip daha bu alana dahil olmayı başardı. Mobil oyunlar pek çok avantajından dolayı, dünya genelinde yoğun olarak tercih ediliyor. ESA tarafından yapılan yeni araştırma, mobil oyun tercihine yönelik artan eğilimi ortaya koydu. Yeni araştırmalar ve raporlar haberimizde!

İnsanların yüzde 60’ı mobil oyun tercih ediyor!

ESA tarafından gerçekleştirilen yeni araştırmaya göre oyuncuların yüzde 60‘ı, oyunlarını mobil platform üzerinde oynuyor. Bilgisayarlar ve konsollar hala yoğun olarak kullanılsa da, hem taşınabilirlik hem de daha hızlı oyunculuktan dolayı mobil oyunlar öne çıkmaya başladı. Bununla birlikte PUBG ve Fortnitegibi oyunların da mobil platformlara sunulması ile birlikte, mobil oyunculuğun çıtaları yükselttiğini söyleyebiliriz.

Ayrıca yapılan araştırmalar oyunculara yönelik yaş ortalamasının da arttığını gösteriyor. Dünya genelinde oyuncuların ortalama yaşı 33‘e yükselmişken oyuncular, oyunlara geçen seneye göre yüzde 20 daha fazla zaman ayırmaya başladı. Bu artışın 2015 yılına göre yüzde 85 civarlarında olduğu da raporda belirtiliyor.

Akıllı telefonların donanımlarında yaşanan önemli gelişmeler, daha kaliteli oyunların da mobil platforma sunulabilmesine yol açıyor. İlerleyen zamanlarda çok daha gelişmiş oyunlarla karşılaşmamız mümkün olacaktır.