Avrupa Birliği (AB), yazılım devi Microsoft'u, Windows 7 işletim sisteminde kullanıcılara tarayıcı seçeneği sunmadığı gerekçesiyle resmi olarak uyardı.

2009 yılında benzer bir şikâyetle uyarılan ve büyük bir para cezası ödemekten son anda kurtulan Microsoft’un bu kez AB rekabet kurallarını ikinci kez ihlal ettiği gerekçesiyle cezaya çarptırılabileceği öngörülüyor.

Komisyondan yapılan yazılı açıklamada "Avrupa Komisyonu, yaptığı ön incelemede kullanıcılara istedikleri tarayıcıyı kolayca seçebilecekleri bir ekran sunma taahhüdü veren Microsoft’un, bu sözünü yerine getirmediği konusunda Microsoft’u bilgilendirmiştir."ifadelerine yer verildi. Microsoft tarafından yapılan açıklamada ise konunun ciddi bir şekilde ele alındığı ve hatanın en kısa sürede giderilmesi için harekete geçildiği bilgisi verildi.

AB Rekabet Komiseri Joaquin Almunia konuyla ilgili kararını bildiren açıklamasında "Şirketler verdikleri sözlere riayet etmemek veya görevlerini ihmal etmekten caydırılmalıdır." diyerek Microsoft’a ceza verilebileceğinin sinyalini verdi. Savunma hakkı bulunan Microsoft’un Avrupa Komisyonu’na resmi bir cevap sunması için 4 hafta süre verildi

Hatanın teknik problemlerden kaynaklandığını ileri süren ve AB’den özür dileyen Microsoft’un para cezasına çarptırılması halinde yazılım devinin ödeyeceği rakamın rekor bir ceza olabileceği ifade ediliyor.