Microsoft internet üzeriki görüşmelerinizde sarılma ve el sıkma gibi faaliyetleri gerçekleştirebildiğiniz bir teknoloji geliştiriyor.

Microsoft'un aldığı bir patent sonrası ortaya çıkan bu haber sanal bir görüşme ortamında objelerle etkileşiminizi algılama mantığına dayanıyor. Microsoft'un "Force-feedback with telepresence" olarak adlandırdığı teknoloji şu şekilde çalışıyor:

 

Öncelikle hareketlerinizin algılandığı bir sistem mevcut. Bu sistemde 2 taraf arasında etkileşimi sağlayacak 2 bileşen mevcut.

İlk bileşen tetik bileşeni olarak adlandırılıyor. Bu tetik bileşeni gerçek ya da sanal cisimlerle olan etkileşimimizi görüntüleyip kaydederek karşı tarafa iletiyor.

İkinci bileşen ise geribildirim bileşeni. Bu bileşen tetik bileşeninden gelen verileri harekete dönüştürerek alıcıya iletiyor. Böylelikle sarılma ve el sıkma gibi aktiviteler Force-feedback teknolojisi yoluyla taraflar arasında iletilebiliyor.

Bir süre önce Skype'ı satın alan Microsoft'un böyle bir teknolojiyi geliştirmekteki amacı sesli ve görüntülü konuşmadan sonra dokunma hissini sanal görüşmelerimize katarak yeni bir devri açma niyeti olabilir. Aranıza mesafeler giren sevdiklerinize bir şekilde dokunabilmek güzel olmaz mıydı?