ABD’li federal yetkililer, siber korsanlık grubu LulzSec’in liderinden elde ettikleri bilgilere dayanarak, düzenlediği baskınlarla grup üyelerini yakaladı.

Konuya yakın olan kaynaklar, LulzSec lideri Hector Xavier Monsegur’un, aylardır federal yetkililere gizlice bilgi sağladığını belirtti. Monsegur’un verdiği bilgiler doğrultusunda, LulzSec’in beş üyesi gözaltına alınırken, siber korsanlık grubu çökertilmiş oldu.

Küresel siber korsanlık grubu Anonymous’un yan ürünü olarak kabul edilen LulzSec, uluslararası banka ve şirketleri milyarlarca dolar zarara uğratmakla suçlanıyordu. LulzSec'in dağılmasının, Anonymous'a da büyük bir darbe vurduğu ifade ediliyor.

İkisi İngiltere, ikisi İrlanda ve biri ABD’de yaşayan grup üyeleri hakkındaki iddianame, New York federal mahkemesi tarafından hazırlandı. Bir FBI yetkilisi, “Bu operasyon siber korsan grubu için yıkıcı... LulzSec’in kafasını koparıyoruz” dedi.

Yetkililer, LulzSec’in lideri olan ve internette “Sabu” adıyla bilinen Hector Xavier Monsegur’un, New York’un doğu yakasındaki kamu konutlarında bulunan evinden, bugüne kadar binlerce hackerı yönlendirdiğini düşünüyor.

Foxnews’a konuşan kaynaklar, Haziran ayında FBI tarafından kimliği ifşa edildikten sonra, Sabu’nun federal yetkililerle gizlice çalışmaya başladığını belirtti. Monsegur, 15 ağustos 2011 tarihinde 12 siber saldırıyla ilgili suçlandı ve hakında hazırlanan dosya dün mahkemeye gönderildi.