Korsan internet gruplarının indirilmeye sunulan TV yayınlarında kullanılan video biçiminideğiştirme kararı, bazı BitTorrentkullanıcılarını kızdırdı. 

İndirmeye sunulan TV şovları, şimdiye dek xVid/avi biçiminde yayınlanıyordu. Ancak ünlü korsan grupların bir araya gelerek bunuMP4/x264 olarak değiştirmeye karar vermeleri, kullanıcılar tarafından tepki gördü. Tepkinin nedenleri arasında MP4 biçiminin birçok DVD çalıcı tarafından oynatılmaması ve dolayısıyla tekrar AVI biçiminde dönüştürmenin gerekmesi var. 

Korsan grupların verdiği karar "belgesinde" ise neden MP4/x264'ün seçildiği şöyle açıklandı: "x264, son birkaç senede en gelişmiş video codec'i haline geldi. Xvid'e göre daha yüksek bir kalite sunabiliyor ve daha yüksek SD çözünürlüklerinde daha iyi sıkıştırma sağlıyor." "Bu standardın amacı, kalite kontrolünü SD yayınlarına geri getirmek..."

Birçok grup 22 Şubat'tan itibaren indirmelerini yeni biçimde sunmaya başladılar. Dosyalarını MP4/x264 biçiminde sunan gruplar: ASAP, BAJSKORV, C4TV, D2V, DiVERGE, FTP, KYR, LMAO, LOL, MOMENTUM, SYS, TLA ve YesTV.