2012’in ikinci çeyreğinde ABD akıllı telefon piyasasının en başarılı şirketi olan Apple, bu performansına rağmen pazar payında Samsung ve LG’nin arkasında yer aldı.

Araştırma şirketi ComScore, ikinci çeyrek rakamlarına dayanarak ABD akıllı telefon piyasasındaki en son tabloyu çıkardı. Rakamlara göre, Haziran’da sona eren üç ayda, Apple, ABD’deki akıllı telefon piyasasındaki payını yüzde 14’ten yüzde 15.4’e çıkardı ancak üçüncülükten kurtulamadı.

Aynı dönemde, Samsung yüzde 26’dan yüzde 25.6’ya geriledi ancak birinciliğini korudu. LG, yüzde 19.3 olan payının yüzde 18.8’e düşmesine rağmen ikincilikte yer aldı.

ABD’de en çok tüketiciye ulaşan dördüncü ve beşinci akıllı telefon markaları sırasıyla Motorola ve HTC oldu. Motorola yüzde 11.7’lik paya sahip olurken, HTC yüzde 6.4’te kaldı. ComScore verileri, ABD’de yaşayan 13 yaş ve üzeri 234 milyon tüketiciye dayanarak hazırlandı.

Cnet sitesi, Samsung’un Galaxy serisi telefonlarının ABD’de büyük ilgi gördüğünü  ancak Nexus üzerindeki mevcut yasak ve devam eden patent davalarının Apple’a karşı güç kaybetmesine neden olduğunu belirtti. Apple’ın, Eylül veya Ekim’de çıkması beklenen iPhone 5 ile yakaladığı çıkışı çok daha artırması bekleniyor.

EN ÇOK ÇİP ALAN APPLE
Ekran panelleri ve çip tedarikinde sıkıntılar yaşadığı bilinen Apple'ın, bu yıl 28 milyar dolarlık çip ya da başka bir deyişle elektronik yonga satın alacağı bildirildi.

AA’nın, iSupply araştırma şirketinin raporundan derlediği bilgilere göre, iPhone ve iPad gibi ürünlerle büyük satış rakamları yakalayan Apple, aynı zamanda bu ve benzeri cihazlar için de büyük miktarlarda yonga alımını sürdürdü.

Geçtiğimiz yıl 24 milyar dolarlık alım gerçekleştiren şirketin bu yıl yüzde 15 artışla elektronik yongaya 28 milyar dolar yatıracağı öngörülüyor. Apple'ı, 2011’de olduğu gibi bu yıl da Samsung ve HP takip ediyor.