iPhone İle Araba Çalıştırılır Mı?

"Eyvah anahtarımı unuttum" derdine son...
Şu an belki zor, ancak önümüzdeki günlerde bu gerçekleşecek gibi görünüyor. Henüz resmi bir açıklama gelmedi, ancak 9toMac5 sitesinin yayınladığı görsele bakılırsa, Tesla firması, Model S serisi elektrikli arabaları için yeni bir yazılım güncellemesi getiriyor ve bu güncelleme sayesinde arabalara birçok yenilik eklenecek. Bunlardan bir tanesi de anahtara gerek kalmadan, iPhone yardımıyla arabayı çalıştırabilmek. Bunun için belki iPhone 5s'in parmak izi okuyucu sensöründen yararlanılır, belki de iOS 8 ile gelecek yeni bir özellikten faydalanılır, şu an bilemiyoruz.
Tesla Motors, tüm patentlerini bedava sunuyor
Bu yılın başlarına geri döndüğümüzde, Tesla CEO'su Elon Musk, Apple'ın üst düzey yöneticileriyle görüşmüştü ve bu da bir "Satın alma olabilir mi?" söylentisine yol açmıştı. Ancak böyle bir şey olmadı. Şimdi beklentiler ise, Apple'ın diğer birçok araç üreticisiyle ortak çalışarak iOS işletim sistemini otomobillere entegre etmek istediği gibi aynısını Tesla'nın otomobillerine de yapması.
Bu arada, Tesla'nın OS 6.0 güncellemesi sayesinde harita bilgileri yenileniyor, navigasyon ve takvim özelliklerinde de yenilikler yapılıyor. Tesla'nın yeni Android uygulamasının da birkaç hafta içinde ulaşılabilir olacağı bildiriliyor.