Yazılım devi, 8 yıl aradan sonra Hotmail servisinibaştan aşağı yenileyerek Outlook'u, web'e taşıdı. Outlok.com üzerinden erişilebilecek olan e-posta hesapları artık çok daha fonksiyonel olarakkullanılabilecek.

SOSYAL AĞLARLA BÜTÜNLEŞİK

Online Outlook servisi, sosyal ağ siteleri ile bütünleşik olarak çalışıyor üstelik spam posta filtresi daha da geliştirilmiş olarak. Microsoft, Outlook.com servisini 'geleceğin e-posta hizmeti' olarak tanımlarken birkaç ay içerisinde tüm Hotmail, Live ve WindowsLive e-posta kullanıcılarını Outlook.com'a yönlendirmeyi planlıyor.

Outlook artık birkaç tane sütundan ve bir menüden oluşuyor. En soldaki sütun, klasör listelerine hızlıca erişmenizi sağlayan menülere sahip. İkinci sütunsa e-postalarınızın listelendiği alan. En yeniden en eskiye doğru sıralanan e-postalarınızın üzerine tıkladığınızda orta kısımda e-postanın içeriğini görüyorsunuz.

Outlook'un görünümünü ve rengini ayarlar kısmından değiştirebiliyorsunuz. Outlook üzerinde bazı ayarlar ve düzenlemeler yaptıktan sonra Gmail'e geçtiğinizde Gmail size çok karmaşık gelebilir.

Outlook'taki yeniliklerden birisi de üst taraftaki menü çubuğu. Bu alan, bulunduğunuz konuma göre değişiyor. Örneğin bir e-postaya tıkladığınızda seçenekleriniz değişiyor, posta kutunuza döndüğünüzde ise aktif olan tekseçenek "Yeni e-posta" seçeneği oluyor. Bu menü çubuğu, Outlook'u daha derli toplu yapmış ve kullanıcınınmenülere erişimini kolaylaştırmış.

Son olarak üst solda bulunan logonun yanında aşağıya açılır bir menü göreceksiniz. Bu menüyü kullanarakSkyDrive, Takvim ve Kişiler gibi diğer Microsoft servislerine ulaşabiliyorsunuz.
Outlook'un yeni tasarımı, e-posta görüntüleme ve gönderme seçeneklerini daha sade hale getirmiş. Microsoft tüm Hotmail kullanıcılarına 7 GB'lık bedava SkyDrive depolama alanı veriyor. Kullanıcılar e-postalarına dosya eklemek yerine dosyalarını SkyDrive'a yükleyip oradan link vererek arkadaşları ile paylaşabiliyor. Bu işlemi yapmak için doğrudan e-posta içerisindeki SkyDrive seçeneğini kullanabiliyorsunuz. SkyDrive özelliği 300 MB'a kadar (SkyDrive en fazla 300 MB'lık dosyaları yüklemenize izin veriyor) dosyaları e-posta ile paylaşabileceğiniz anlamına geliyor.
 
kibrismanset.com Haber servisi