Projenin genel çatısını “Lithium Ion Pil Hücrelerinin Geri Dönüşümü” olarak adlandırdıklarını belirten Açık, projeleri hakkında şu açıklamalarda bulundu;
“Atık haline gelmiş elektronik eşyalardan alınan ve geri dönüştürülen pil hücrelerini tersine mühendislik uygulayarak çok farklı alanlarda kullanabiliyoruz. Bu alanlardan bazılarından bahsedecek olursak; acil durum güç kaynakları, powerwall ,cep telefonları için powerbank gibi. Bu projede ise geri dönüşümden powerbank elde ettim.”

“Lithium Ion Pil Hücrelerinin Geri Dönüşümü” projesinin hedeflerinden bahseden Açık; “Çağımızın bir getirisi olarak çok fazla elektronik eşya tüketmekteyiz ve kullanmış olduğumuz elektronik eşyalar bir süre sonra bozulduğunda ne yazık ki onları çöpe atmaktayız.Fakat aslında bu atık haldeki elektronik eşyalarımızın içerisinde ömrünü tamamlamamış birçok malzeme bulunmakla birlikte bunların içerisinden en önemlileri bataryalardır. Bataryaların kontrolsüz bir şekilde çöpe atılması, doğaya zarar verdiği gibi ekonomimizede zarar vermektedir. Ömrünü tamamlamamış bir lithium ion pili 100’lerce kere daha şarj edip kullanabiliriz. Dolayısı ile bu tarz bir geri dönüşümün ekonomimizede dolaylı yoldan katkısı bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

Projenin yapım aşamalarından bahseden Açık; “Projemiz dört aşamadan oluşmaktadır. Atık hale gelmiş bataryaların temini, gerekli elektronik malzemelerin temini, testlerin yapımı ve son olarakta powerbank haline getirmek. Bu süreç batarya kaynaklarının ve elektronik malzemelerin temininden sonra yaklaşık 3 hafta diyebiliriz. Bazı ekipmanları kendim oluşturmaktayım ve diğer gerekli ekipmanları ise dönüşüme destek olan merkezlerden temin etmekteyim” dedi.

Bu tip geri dönüşüm projelerine her bir bireyi dâhil edebilmek herkes için sosyal bir sorumluluk olduğunu belirten Açık, geri dönüşüm toplama merkezi oluşturmak için çeşitli girişimlerde bulunduklarını en kısa sürede bu konuda bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmek istediklerini belirtti.