Milyonlarca insanın değişik şeyler paylaştığı ortamda, Facebookdüzeni korumak için gönderileri "sansür süzgecinden" geçiriyor. Bu iş için saati 1 dolara eleman bulan oDesk firmasının bir çalışanı, Amine Derkaoui, bu süzgeçten rahatsız olmuş ve Facebook'un sansür kurallarını internete sızdırmış.

Aslına bakarsanız haksız sayılmaz, çünkü yayınlanan listede, "parçalanmış kafalar" uygungönderi olarak işaretlenirken, "bayanların göğüs uçları" sakıncalı olarak işaretlenmiş. Sakıncalı gönderilerden birkaçı, üstü örtülü olmasına rağmen belirgin şekilde gözüken cinsel organlar, sarhoş ve kendinde olmayan insanların resimleri, yüzü boyalı uyuyan insan resimleri, bayan göğüs ucu... Erkeklerin göğüs ucu resimleri ise sakıncalılar listesinde yer almıyor.

Sakıncalılar listesi çoğu kişi tarafından doğru olarak kabul edilebilir fakat sakıncalı olmayan gönderilerin listesi aslında daha rahatsız edici içeriklerden oluşuyor. Sakıncalı olmayan gönderilerden birkaçı şöyle: "Birine işkence edilmediği sürece" okul kavgaları, "çok aşırı kan olmadığı sürece" derin et yaraları videoları ve hatta "içi gösterilmediği sürece" kafa parçalama videoları.