Milyonlarca kullanıcıya ev sahipliği yaptığı için çoğu zaman kötü amaçla da kullanılabilen Facebook'ta yeni bir asparagas gelişme yaşandı.

Facebook'ta ileti paylaşmak isteyen kullanıcıların karşısına 'Ne düşünüyorsun' ve 'Ne var ne yok' gibi ibareler çıkınca kullanıcılar ne yapacağını bilemedi. Facebook'un da herhangi bir açıklama getirmediği olayı fırsat bilen işgüzarlar ise olayı çarpıtarak uyarı mesajı yayınladı. 

Facebook'ta hızla yayılan mesajda şu satırlar yer aldı: 

"DİKKAT!
Sayfanızın en üstündeki ''ne düşünüyorsun'' yazan yeri bir kontrol edermisiniz. Orada alışamadığınız türden cümleler kurulu ise örneğin; Neler oluyor, Nasıl gidiyor gibi Facebook'a saldıranlar sizide ele geçirmiş demektir! Sizden gelmiş gibi görünen ve şu kişi şunu beğendi yazan cinsel içerikli videolar yayınlanıyor. Facebook büyük bir açık verdi! Sizede gelen bu cinsel içerikli videoları sakın açmayınız! Paylaşalım birbirimizi uyaralım."

İNANMAYIN

Elbette bu uyarının bir gerçekliliği yok; zira Facebook'un devam eden çalışması kapsamında bu tip iletileri kullanıcıların görmesi gayet doğal ve kullanıcıların bu tip tuzaklara düşmemesinde sonsuz fayda var.