Facebook kullanıcılarının profil sayfalarının geçmişini görebilmesini sağlayan Zaman Tüneli, 15 Aralık 2011'den itibaren hemen hemen bütün kullanıcılarda otomatik olarak aktive edilmiş durumda.

Zaman Tüneli'ne geçiş yapıldığında görünen herşeyi herkesten önce gözden geçirebilmek adına Facebook, kullanıcılarına 7 gün tanıyor. İnceleme dönemi içerisinde istenilen herhangi bir anda Zaman Tüneli görünümü aktif edilebilir. Ancak 7 günün ardından Facebook Zaman Tüneli otomatik olarak her kullanıcıda yeni görünümüyle devreye girecek.

Zaman Tüneli'nin başkaları tarafından nasıl görüntüleneceğini merak ediyorsanız, "Başkasının gözünden gör" butonuna tıklayarak seçilen kişi tarafından nasıl göründüğüne dair bilgi alabilirsiniz.

Facebook Zaman Tüneli içerisinde neleri barındırıyor?

Facebook Zaman Tüneli'nde ya da diğer ismiyle Timeline'da durum güncellemeleri, fotoğraflar, edinilen arkadaşlar, medeni durum değişiklikleri, iş geçmişiyle eğitim bilgisi ve profilde kayıtlı olan diğer bilgiler mevcut. Kısacası Facebook'a kayıt olduğunuz andan itibaren girilmiş olunan bütün bilgiler teker teker profilin sağ tarafından arşiv şeklinde görüntülenebiliyor.

Profilin sağ üst tarafında bulunan "Yaptıklarının Dökümü" butonu ile şu ana kadar Facebook üzerinde yapılan bütün güncellemeler liste şeklinde sunuluyor. Zaman Tüneli'nde gizlenilen paylaşımlar da burada gözükebilir. "Tümü" butonuna tıklanarak listede filtreleme de yapılabilir.

Zaman Tüneli'yle birlikte gelen en önemli özelliklerden biri de "Hayatındaki Önemli Gelişme"... Taşınılan şehir, herhangi bir okulu kazanma veya kabul edilen bir iş "Hayatındaki Önemli Gelişme" kısmında istenilen kişilere gösterilebiliyor.

Facebook Zaman Tüneli gizlilik esasları nelerdir?

Önceki Facebook güvenlik ayarlarınızın hepsi korunarak Zaman Tüneli görünümüne geçilmiş bulunmakta. Yeni Zaman Tüneli görünümünde istenilen güncellemeye, istenilen şekilde gizlilik ayarı verebilir ya da önceden yapılmış olan gönderiler ya da güncellemeler zaman tünelinde tamamen gizlenebilir.

Facebook Zaman Tüneli'nde gönderilerin belirli kişilere gösterimi mümkün mü?

Önceden oluşturulan arkadaş listelerine göre istenilen gönderi istenilen listeyle paylaşılabilyor.

Harita ne işe yarıyor?

Profilin sağ tarafında bulunan arşivden, istenilen zaman seçildikten sonra karşımıza "Harita" çıkıyor. Harita sayesinde seçilen zaman içerisinde hangi yerlerde bulunulduğu harita üzerinde gösteriliyor.

Zaman Tüneli'nde tarih değiştirme nasıl yapılır?

İstenilen gönderinin üzerinde bulunan düzenleme butonuyla birlikte "Tarihi değiştir"e tıklanarak değişiklik sağlanıyor.