Facebook gün geçtikçe gelişiyor, mobilleşiyor. Son verilere göre 500 milyondan fazla kullanıcı, Facebook'a mobil olarak giriş yapıyor. Bu büyük rakamların herkes farkında. Hem Facebook yönetimi, hem de diğer firmalar. Bu sebeple de insanlara yeni hizmetlerin götürülmesi için çalışmalar sürüyor. İşte onlardan bir tanesi daha: Party Call.

Bir süre önce yeni bir Facebook Telefon için söylentiler vardı, ancak bunlar gerçeği yansıtmadı. Cihaz olarak yeni bir fikir yok belki, ama yazılımsal olarak var.

Fransız kablosuz taşıyıcı firması Orange, kullanıcıların Facebook üzerinden telefon görüşmesi yapması için yeni bir proje üzerinde çalışıyor.


Party Call ismi verilen bu yeni servis, kullanıcıların telefon numaralarına ihtiyaç duymadan Facebook üzerinden teke tek veya grup halinde ücretsiz bir şekilde görüşmelerine imkan tanıyacak.

Servisin, önümüzdeki yaz aylarında Fransa'da hizmete girmesi bekleniyor. Konu hakkında Facebook'tan bir açıklama gelmezken, Orange firmasından da detayların gelmesi bekleniyor.