Tasarımcılar ise çizimlerini internete koyarak dikkat çekmeye çalışıyor.

Facebook, fiyasko haline dönen halka arzından kısa bir süre sonra kendi akıllı telefonunu üretmek için kolları sıvamıştı.

Kullanıcılarının mobil cihaz bağımlılığının hızla artması üzerine reklam gelirlerini bu cihazlara odaklamak için harekete geçen Facebook, Mayıs ayında iPhone ve iPad projelerinde yer almış Apple mühendislerini transfer etmişti.

Birçok analist tarafından olgunluk dönemine eriştiği ve yeni içerikler sunmak yerine daha büyük hamleler atması gerektiği belirtilen Facebook, mobil cihaz alanındaki nüfuzunu artırması yönündeki baskılara dayanamaz hale geldi.

Akıllı telefon üreticisi HTC ile işbirliği yapacağı açıklanan Facebook, Çinli şirketin üreteceği ve 2012′nin sonlarına doğru piyasaya sürülmesi beklenen telefonun neye benzeyeceği hakkında bir açıklama yapmış değil.

Birçok tasarımcı, bu durumdan fayda sağlamaya çalışarak, kendi çizimlerini internete koyuyor ve Facebook’un ilgisini çekmeye çalışıyor. Polonyalı tasarımcı Michal Bonikowski’nin çizimi ise gerçekten dikkat çekici.

Facebook, Bonikowski’nin tasarıma benzer bir telefon üretirse, beklediğinden daha iyi satış rakamlarına ulaşabilir.