Hacker grubu Anonymous'a bağlı bir grup, 31 Mart'ta internet ağlarını küresel çapta çökertme tehdidinde bulundu.

Son aylarda batılı büyük kuruluşlara ve devlet kurumlarının internet sitelerine çok sayıda saldırıdüzenleyen Anonymous grubuna bağlı olduklarını öne süren bir grup hacker, 31 Mart'ta küresel çapta bir eyleme imza atacaklarını duyurdu.

Kendilerine 'Küresel Karartma Operasyonu' adını veren hareket, internet korsanlık yasası ile Wall Streett patronlarını protesto için bu ay sonunda dünya genelinde internet ağlarını çökertme tehdidinde bulundu.
Grup, amaçlarının interneti yok etmek olmadığını, sadece taleplerinin yerine getirilmesi için dikkat çekmeyi istediklerini belirtti. Grup üyeleri, kendilerine destek verecek kişilerden bilgisayarlarına, internet sunucularının aşırı yüklenmesine neden olacak bir program yüklemelerini talep ediyor.
Uzmanlar, küresel internet trafiğini yönlendiren çok sayıda kök sunucu bulunduğunu ve bunların son derece gelişmiş güvenlik duvarlarına sahip olduğunu vurgulayarak, iddia edildiği gibi küresel çapta bir saldırının mümkün olmayacağını, ancak bölgesel internet trafiğinin aksatılabileceğini belirtiyor. Kimi uzmanlarsa, tehdidin 1 Nisan şakası bile olabileceğini öne sürüyor.

PENTAGON'UN SİBER PROJESİ
Amerikan Savunma Bakanlığı, yakın gelecekte düşman ülkelerin internet servislerini tamamen çökertecek yeni nesil siber-silahlar geliştirme yönündeki çalışmalarını hızlandırdı. Uzmanlar, yeni nesil silahların kapalı devre bilgisayar sistemlerini bile çökertecek güçte olduğunu vurguluyor.