Bu dev siteye hayatınız boyunca hiç kayıt olmasanız bile, o sizi çok yakından tanıyor olabilir!

Bir sosyal ağın sizi tanıması için onu kullanmış olmanıza pek de gerek yok gibi görünüyor. Zira mikro-blog sitesi Twitter'ın mobil uygulamasını cep telefonunda kullanan ve "arkadaşları bul" özelliğinden faydalanan kullanıcılar, tüm telefon defterlerini Twitter'a göndermiş oluyorlar.

Twitter ise kendisine gönderilen bu telefon defterinin en az 18 ay sunucularında saklandığını itiraf etti. Dolayısıyla Twitter'ın hakkınızda bilgi edinmesi için, Twitter kullanan bir arkadaşınızın telefon listesinde olmanız yeterli. Twitter, tepkilere rağmen veri depolama ilkesini değiştirmeyi düşünmüyor. Sosyal bunun yerine "Arkadaşları bul" seçeneğini daha iyi açıklamayı planlıyor.

Twitter'ın şu anki gizlilik ilkesi metninde arkadaşların bilgilerinin depolandığına dair herhangi bir bilgi bulunmuyor. Dolayısıyla sosyal dev, küçük bir değişiklikle bunu saydamlaştırmayı düşünüyor. Twitter'a sizin tarafınızdan yüklenen verileri silmenin bir yolu bu adresteki "remove" bağlantısını izlemekten geçiyor. Ancak buradan tabi ki, sadece sizin tarafınızdan yüklenen kişiler silinebiliyor.