Çinlilerin "Telefonsuz" Planı
Çin'in dev cep üreticisi Xiaomi, ABD pazarına girmeye hazır. Ama bu giriş, cep telefonuyla olmayacak


Şu anda Dünya'nın en değerli firmalarından biri olanÇinli Xiaomi, ABD pazarına girmeye hazırlanıyor. Ancak atılacak olan bu adım, beklenen ürünlerle, yani cep telefonlarıyla olmayabilir.
San Francisco'daki özel bir medya buluşmasında konuşan Xiaomi yöneticisi Hugo Barra, heyecan yaratan Çinli telefon üreticisinin, düşük masraflı fitness bantları ile taşınabilir şarj aleti ve kulaklık gibi aksesuarları, Mi.com ticaret sitesi aracılığı ile bu yıl içerisinde ABD'de satmaya başlayacağını duyurdu. Ancak Barra'nın söylediğine göre, henüz firmanın telefonları veya tabletleri ABD'ye giriş yapmayacak.
Tabii ki bu durumun anlamı, bu ürünlerin asla ABD marketine girmeyecekleri değil ancak Xiaomi, tehlikeli sayılabilecek olan ABD marketine tedbirli bir giriş yapmayı planlıyor. Daha önce, çok daha köklü kuruluşların ABD marketine girmeye çalışırken zorlandıklarını gördük ve Xiaomi'nin hızlı bir şekilde ABD marketinin içine dalması, firma için pek de iyi sonuç vermeyebilir.
Tabii ki Xiaomi hakkında hatırlanması gereken önemli bir nokta bulunmakta: Firma, Çin içerisinde ucuz ve kaliteli ürün marketinde oldukça önemli bir yer kazanmış durumda ve gerekli olan aksesuarlarla ABD marketine giriş yapmak oldukça mantıklı gözüküyor. Bu yöntem sayesinde, büyük firmalara karşı bir avantaj sağlanması söz konusu olabilir. Ayrıca, Xiaomi'nin telefonları ve tabletlerini ABD'ye getirmeye çalışması durumunda ortaya çıkan pek çok problem olabilir. Öncelikli olarak, bu ürünlerin MIUI yazılımlarının yerel bir tecrübe için değiştirilmesi gerekmekte. Daha da önemlisi, bu ürünlerin ABD için lisanslarının alınması gerekiyor ve pek çok kez belirtildiği üzere Xiaomi, "oldukça tanıdık tasarımlar" kullanmakta. ve bu yüzden bazı ürünlerini asla ABD marketine sokamayabilir.