RIM, tüm tüketici geneline hitap etmekten vazgeçerek artık geçmişte yaptığı gibi sadece iş dünyasına yönelik cihazlar geliştirecek. 

RIM'de uzun süre yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüten ve şirket çapında kötü gidişatın neticesinde RIM ile yollarını ayıran Jim Balsillie'in istifasının ardından bu karar alındı. 

RIM'in yönetim kurulu eş başkanı olan Thorsten Heins, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şirketin hisse değerinin yükselmesi için yeni stratejiler geliştireceklerini dile getirdi.

Özellikle 2011 yılı içinde birkaç servisi çöken ve bu nedenle kullanıcılarını zor durumda bırakan RIM, PlayBook tabletiyle de istediği hedefi yakalayamamıştı. Kanada merkezli bir şirket olan ve uzun yıllar Kanada'nın bir numaralı telefon üreticisi olmayı sürdüren RIM, tahtını Apple'a kaptırarak 2011'de yaklaşık 2 milyon adet BlackBerry'i Kanada tüketicilerine sunarken, Apple'da bu rakam 2.85 milyonu bulmuştu.

RIM'DEN AÇIKLAMA

RIM'den konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: “RIM’in tüketici pazarından çekileceğini söylediği iddiası tamamen asılsızdır. Çalışmalarımızı güçlü olduğumuz yönlerimize ve kurumsal müşteri tabanımıza yeniden odaklamayı planladığımızı açıklarken, güçlü yönlerimizi daha da geliştirerek hedeflediğimiz bireysel segmentin peşinden gideceğimizi  çok açıkça ifade etmiştik. BBM’in yanı sıra platformumuzun güvenli ve yönetilebilir olma özelliklerinin bu güçlü yönlerimiz arasında olduğunu belirtmiştik.”