Candy Crush hakkında yapılan araştırma büyük bir gerçeği gözler önüne serdi. Facebook kullanıcıları bu habere dikkat büyük bir sorununuz var. Candy Crush Facebook'ta tehlike saçıyor. İşte Candy Crush hakkında yapılan o araştırma..

Akıllı telefon ve tabletlerin yanı sıra bilgisayarda da Facebook üzerinden ücretsiz olarak oynanabilen Candy Crush şimdiye dek tüm dünyada 500 milyon kez indirildi.


Ama büyük bir sorun var. İngiltere 'de oyun araştırmacıları, Candy Crush benzeri online oyunların çocukları kumar bağımlılığına ittiği konusunda uyarıda bulundu.


Konuyla ilgili hazırlanan raporda para içermese bile bu tip oyunların, çocuklar ve gençlerde uzun vadede büyük problemlere neden olabileceğini söyledi.

İngiliz Times gazetesi ne konuşan İngiltere'deki Nottingham Trent Üniversitesi Uluslararası Oyun Araştırmaları Merkezi Başkanı Mark Griffiths “İnternette para kullanmadan kumar benzeri oyunlar oynamak kumar bağımlılığına giden yolda ilk adım olarak görülebilir.

Bu tip oyunlarda kazanan kişiler 'Ya parasına oynasaydım' diye düşünmeye başlar” dedi. Griffiths, internette parasız oynabilen poker, bingo ve rulet gibi oyunların yanı sıra zararsız görünen Candy Crush'ın da bu kategoriye girebileceğini iddia ederken, şunları söyledi, “Candy Crush çikolataya benzetilebilir. Bir kutu çikolatayı elinize aldığınızda bir parça yiyeceğim dersiniz ancak tüm kutuyu bitirmeden duramazsınız.


Candy Crush oynarken de 15 dakika oynayacağım dersiniz ancak 4.5 saat oyunun başından kalkamazsınız.” Bu tip bedava oyunların aynı uyuşturucu gibi pazarlandığını söyleyen Griffiths, “Uyuşturucu satıcıları da kurbanlarına önce biraz bedava mal vererek onları bağımlı yapar” diye ekledi. Araştırmacı özellikle arayüzünde çocukların ilgisini çekebilecek animasyon karakterler bulunan oyunların büyük tehlike saçtığı söylerken “Bu tip oyunların çocukların ilgilisini çekecek şekilde tasarlanması engellenmeli” diye konuştu.