"Facebook üyeleri dikkatli olsun her an dolandırılabilirler"

Adana'da müzisyenlik yapan Hamit Güzelyurt'un (63) sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki şifresini kırarak hesabını ele geçirenler, Güzelyurt'un sitedeki arkadaşlarına müzik aleti aldırıp, para ve kontör isteyerek dolandırdı. Kendisi de 2 mesaj göndererek toplam 120 TL dolandırılan müzisyen savcılığa başvurdu.

Adana Ticaret Odası Sosyal Hizmetler ve Eğitim Vakfı (ATOSEV) tesislerinde müzisyenlik yapan Hamit Güzelyurt , eski arkadaşları ve aile yakınlarıyla görüşebilmek için sosyal paylaşım sitesi Facebook'a üye oldu.

MESAJLA DOLANDIRILDI

Kısa süre önce arkadaşı Haluk Kutlu olduğunu sandığı kişi, kendisinden telefon numarasını istedi. Müzisyen Güzelyurt da, numarasını gönderdi. Bir süre sonra, karşısındaki kişinin, "Ağabey gelen mesajı 'evet' diyerek 6662'ye gönder" demesi üzerine mesajı onayladı. Ancak, bu kişinin dolandırıcı olduğunu bilmeden, "Ağabey gelmedi bir daha onayla" demesi üzerine ikinci defa mesajı gönderen Güzelyurt, durumdan şüphelenerek arkadaşı Kutlu'yu aradı. Kutlu'nun "Ağabey seni benim adımı kullanarak dolandırmışlar" dedi.

ADI KULLANILANARAK DOLANDIRICILIK YAPILMIŞ

Gönderdiği 2 mesaj için 60'ar liradan 120 lirası dolandırılan müzisyen Güzelyurt, facebook'taki tüm arkadaşlarını dolandırıcılara karşı uyardı. Yaptığı görüşmelerde, dolandırıcıların kendi adını kullanarak çok sayıda arkadaşı ve yakınını, müzik aleti aldırarak, para ve kontör isteyerek dolandırdığını öğrendi. Güzelyurt, Cumhuriyet Savcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu.

"DİKKATLİ OLUN"

Güzelyurt, "Bazı dolandırıcılar, benim Facebook şifremi kırıp benim adıma arkadaşlarımdan para ve malzeme istemişler. Bu siteden üyeliğimi sildireceğim. Facebook üyeleri dikkatli olsun her an dolandırılabilirler. En kötüsü de haberin olmadan ismin kullanılarak yapılan dolandırıcılık" dedi.