RIM’in akıllı telefon piyasasındaki en büyük kozu olacak BlackBerry 10 Smartphone’e ait fotoğraf internette yayımlandı.

BlackBerry telefonlarının üreticisi Research In Motion (RIM), geçtiğimiz hafta 2012’ide piyasaya süreceği ürünleri ve özelliklerini içeren 2012 BlackBerry Yol Haritası’nın internete sızdırılmasını önleyememişti. Bu sefer, şirketin 2012'de en büyük kozu olması beklenen BlackBerry 10'un fotografı internete sızdı.

BlackBerry’nin “London” kod adı verilen yeni modeline ait  olduğu düşünülen fotoğraf Kasım ayında internete düşmüştü. Tasarımı Porche tarafından yapılan telefonun oldukça soğuk görünümü analistleri tatmin etmemişti.

Ancak QNX işletim sistemine sahip ilk akıllı telefon olacak BlackBerry 10’un yeni fotoğrafı ortaya çıktı. CrackBerry sitesinin yayımladığı fotoğraf, geleneksel Android tasarımına yakın bir Blackberry modelini gözler önüne serdi. Telefonun RIM tarafından piyasaya sürülen ancak hayal kırıklığı yaratan tablet bilgisayar PlayBook’un tasarımına olan yakınlığı dikkat çekti.

BlackBerry 10 için hazırlanan broşüre ait olduğu düşünülen fotoğrafta, yeni telefonun, “olağanüstü bir güç ve verimlilik” sunacağı ve “nihai ietişim cihazı” olacağı öne sürülüyor. 

“Porsche Design P'9981” tasarımına kıyasla kullanıcıların beklentilerine daha yakın çizgilere sahip olduğu düşünülen BlackBerry 10, 1.5GHz, 1GB RAM, 16GB bellek özelliklerinin yanı sıra, arkasında 8, ön tarafından ise 2 megapiksel olmak üzere iki kameraya sahip olacak.

BlackBerry 10‘un (London) ABD ve Avrupa’da Eylül ve veya Ekim ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Engadget sitesi, London’la beraber piyasaya sürülmesi planlanan Milan ve Colt modellerinin ise iptal edildiğini belirtti.

Analistler, en büyük rakipleri Apple ve Samsung’a karşı 2011’de fazlasıyla kan kaybeden RIM’in, BlackBerry 10 ile tekrar güç kazanabileceğine inanıyor.