Güney Koreli elektronik üreticisi LG, yeni kablosuz erişim sistemlerinin öncüsü LTE teknolojisine sahip akıllı telefonlarından bir ay içinde bir milyon sattığını açıkladı. Şirket, LTE akıllı telefonlarının toplam satışının ise beş milyona ulaştığını belirtti.

Akıllı telefonlarda 4G bağlantı üzerinden süper hızlı internet erişimi sağlayan LTE (Long Term Evolution)teknolojisi, tüketicilerin telefon tercihlerindeki en önemli faktörlerden biri haline geldi. LG, sadece Temmuz ayı içinde LTE teknolojisine sahip bir milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirdi. Toplam satışlar ise beş milyona ulaştı.

LG’nin en çok tercih edilen akıllı telefonu, dünyanın ilk HD LTE akıllı telefonu olarak bilinen Optimus LTE oldu. Cihaz, beş milyonluk satış rakamının iki milyonunu oluştururken, bir diğer model Optimus Vu, Mart 2012’den bu yana 500 bin adet satıldı.

LG, LTE teknolojisinin mevcut olduğu ülkelerde 10 LTE akıllı telefonlarının satışta bulunduğunu belirtti. LTE ABD ve Japonya’nın yanı sıra, Avrupa ve Asya’daki bazı ülkelerde bulunuyor. Türkiye’de altyapı çalışmaları yapılan LTE teknolojisin ilk testini, kısa bir süre önce Turkcell gerçekleştirdi. Türkiye’nin LTE’ye 2015’te kavuşması bekleniyor.  

YENİ MODELLER GELİYOR
LG Mobile Communications CEO’su Jong-seok Park, “LTE telefonların satışlarının hızla artmaya devam etmesini bekliyoruz... Birkaç ay içinde biribirinden etkileyici yeni LTE telefon modelleri sunmaya hazırlanıyoruz” dedi.

Gartner şirketinin en son yayımladığı rapora göre, küresel akıllı telefon satışlarında beşinci sırada olan LG, 2012’nin ikinci çeyreğinde Pazar payını yüzde 3.4’e yükseltti. Şirketin 2011’in aynı dönemindeki pazar payı yüzde 5.7’ydi.

LTE teknolojisi, bağlantı ve dosya indirme hızını ciddi şekilde artırıyor. LTE ile,

-5 dakikalık bir şarkıyı 0.38 saniyede,

-74 dakikalık bir albümü 54 saniyede,

-160 dakikalık bir DVD filmi LTE 4,8 dakikada,

-HD kalitesindeki 1 saatlik filmi 17 dakikada bilgisayara indirilebiliyor.