Bill Gates, tüm dünyada yaşanan bu büyük sorunu 6 yılda kökünden çözmeye kararlı!

 

Tüm zamanını Bill ve Melinda Gates Vakfı için harcayan Microsoft ortak kurucusu, dünyanın en zengin ikinci adamı Bill Gates, üçüncü dünya ülkelerindeki hastalıkların üstesinden gelinmesi için önemli çalışmalarda bulunuyor.

 

Gates'in vakıf yoluyla yayınladığı yıllık mektupta ise kurumun bu sorunlarla ilgili bir senedir ne yaptığına dair bilgiler yer aldı. Mektuba göre vakfın şu an en yüksek öncelik verdiği konu, çocuk felcini tüm dünyada ortadan kaldırmak. Gates, geçtiğimiz iki senede çocuk felci vakalarının 1.000'in altına düştüğünü ve şu an savaşın son, ancak en zor kısmını verdiklerini söylüyor.

 

Çocuk savaşından kurtulması gereken son üç ülke, Nijerya,Afganistan ve Pakistan. Bu ülkelerde, aşılama çalışmalarına engel olan birçok güvenlik sorunu bulunuyor. Gates, Aralık ayında Pakistan'da aşılama işini yöneten 9 kişinin öldürüldüğünü söylüyor. Bu kişilerin kendisi için bir kahraman olduğunu söyleyen Gates, onlara saygı duymanın en iyi yolunun hayatlarını verdikleri işi bitirmek olduğunu düşünüyor.

 

Gates'e göre önümüzdeki 6 sene içinde çocuk felci tamamen ortadan kalkmış olacak.