Akıllı telefon kullananlar belki arama ekranından "*#06#"yı tuşlayarak IMEI sorgulaması yapılabileceğini biliyorlardır. Ancak bunun yanında birçok gizli menü akıllı telefonunuzda mevcut. 

Bu menülerden akıllı telefonlarınız ile alakalı bilgilere erişebiliyor, çeşitli değişiklikler yapabiliyorsunuz. Sizlere şimdiki yazımızda bu gizli menülerden bahsedeceğiz. Ancak şimdiden belirtelim, bu menülerde yer alan bilgilerde değişiklikler yapmanız telefonunuza zarar verebilir. Bu yüzden bu konuya dikkat etmenizde fayda var.

iPhone ile başlayalım. iPhone model bir telefonda örnek olarak   3001#12345# "yı tuşlayarak teknik bir menüye giriş yapabiliyorsunuz. Bu menüden SIM kartı bilgilerinizi görüntüleyebiliyor, telefon şebekesinin ayrıntıları ve diğer teknik şeyleri görüntüleyebiliyorsunuz.

Android'de ise modele göre bu gizli menü için gerekli tuş kombinasyonu farklılık gösterebiliyor. Genellikle kullanılan ise " # #4636# # ". Bunun yanında    " # #INFO# # " da deneyebilirsiniz. Bu menüden telefon, batarya, Wi-Fi bilgilerini görüntüleyebilir, kullanım istatistiklerinize göz atabilirsiniz.

Nokia Lumia akıllı telefonlarda ise "##634#"yı tuşlayabilirsiniz.