BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ MÜ? TERÖRÜ MÜ?

Ülkemizde iş yapmak için her sektörün kendine göre kuralları bulunmaktadır avukatlık yapmak için Barolar Birliği'ne kayıt olmak zorundasınız ve öncesinde hukuk fakültesi mezunu olup sınavları geçtikten sonra lisans çıkararak meslek icra edebilirsiniz.

 Emlak işleriyle iştigal edebilmek için İçişleri bakanlığındaki Emlakçılar Encümeninde lisans almak zorundasınız. Lisans sonrasında devlete kayıtlarınızı yaptırdıktan ve müşterilerinizin hatalarınızdan dolayı zarar görme ihtimaline karşı mesleki sorumluluk sigortası yaptırdıktan sonra meslek icra edebilirsiniz.

 Berber salonu açmak için berberlik diplomasına sahip olmanız ve Berberler Birliğine üye olduktan sonra esnaflar odasından da işyeri üyelik belgesi almanız gerekmektedir. Bu şartları yerine getirdikten sonra işyeri açabilirsiniz

  Müteahhitlik yapabilmek için İnşaat encümeninden karne almak Müteahhitler Birliğine üye olmak gerekmekte, başlayacağınız İnşaat veya ihale için işin bedeline göre teminat göstermeniz gerekmektedir

 Yani kısaca ülkemizde ne iş yapacak olursanız olun illaki bir birime, bir birliğe üye olmak zorunda ve devletin ilgili birimlerinden izin almak mecburiyetindesiniz

 Halbuki ülke ve demokrasilerin en büyük güçlerinden olan basın sektöründe faaliyet göstermek için dünyada birçok kriteri varken, ülkemizde hiçbir kritere mevzuata gerek yoktur.

Yazılı basın için kısmen maddi anlamda biraz daha zorlu şartlar mevcutken özellikle internet ortamında gazete çıkarmak neredeyse çocuk oyuncağı satmaktan daha kolay olmuştur.

Gün geçmiyor ki ülkemizde yeni bir internet gazetesi daha yayına başlamasın.

Bir laptop basit bir yazılımla aynı gün gazete sahibi olunabiliyor, bu noktada kimse kimseye hesap soramıyor.

Hatta gizli domain alarak ve kendisini gizleyerek künyesiz kayıtsız gazete çıkarılmakta sağa sola iftiralar atılmaktadır.

İşadamlarına, kurumlara, kuruluşlara iftiralar atılmaktadır.

Bunun ne basın ahlakı ne de basın özgürlüğü ile alakası yoktur.

Devletin acilen Bilişim yasasını geçirmesi ve bilişim yasası ile birlikte internet gazeteciliğini de Zapturapt altına alması gerekmektedir

Hatta devletimizin gazete çıkarmak kriterlerini yeniden belirlemesi künye değiştirme noktasına şerhler koyması,hukuksuz yayınları dolayısıyla tazminat ödemekten kaçınmak için, gazete sahibini değiştireyim diyenlerin yeniden gazete çıkarmasına engel olması ve hatta Basın Yayın sektöründe faaliyet gösterenlerin oluşabilecek tazminatları karşılamak üzere teminat olarak bir maddi varlık göstermesi şartı getirilmelidir.

Teminat gösteremeyenler gazete çıkarma hakkına sahip olmalıdırlar.

Bırakın ülkemizi karıştırmayı, dünyayı karıştıracak bir imkana sahip basın yayın sektöründe aktörlük yapmak bu kadar da kolay olmamalıdır.

ÖZGÜRLÜK  BAŞKALARININ ÖZGÜRLÜĞÜNÜN BAŞLADIĞI YERDE BİTER.