Siyasi kulisler bu iddialarla çalkalanıyor.
7 Ocak 2018 erken genel seçimleriyle ilgili anket yasakları koyulduğu için anket sonuçları açıklanamıyor. Ancak ülke genelinde sürekli anketler yapılıyor ve belli merkezler bu değerlendirmelere göre pozisyon belirliyor.
Son yapıldığı iddia edilen ve gerçeklere yakın tahminleriyle bilinen bir anket sonucuna göre siyasi kulislerde UBP -  Halkın Partisi koalisyonu konuşuluyor.
Yine yapılan iddialara göre UBP ile CTP arasındaki makas gittikçe açılıyor ve oy oranındaki yaklaşık %7 oranındaki bir farka rağmen UBP 20 vekil çıkararak CTP' ye 6 vekil fark atacağı öne sürülüyor.
Halkın Partisinin de 9 milletvekili çıkaracağını iddia eden aynı kaynaklar 29 milletvekili ile ufuktaki hükümetin UBP - Halkın Partisi icraat hükümeti olacağını belirtiyorlar.
 Başbakan Hüseyin Özgürgün Başkanlığında kurulacak hükümette, Kudret Özersay'ın Dışişleri Bakanı ve Başbakan yardımcısı olacağı, bunun yanında biri Maliye Bakanlığı olmak üzere bir bakanlık daha alacağı konuşulan siyasi kulislerde, Maliye Bakanlığına çok büyük bir ihtimalle KKTC'nin en deneyimli Maliye bakanlarından Salih Coşar'ın kızı, Halkın Partisi Lefkoşa Milletvekili adayı Fatma Coşar Kınış'ın getirilerek ailenin geleneksel Maliye tecrübelerinden faydalanarak ülkeyi çıkmazdan çıkarması bekleniyor.
Aynı çevrelerin iddiasından yola çıkılarak TDP'nin 6 milletvekili ile hükümete alternatif bir parti olacağı, dolayısıyla herhangi bir erken seçim ihtimaline gerek kalmadığı söylenebilir. 
KIBRIS MANŞET olarak dün ileri sürdüğümüz yine erken erken genel seçim iddialarımız üzerine yapılan bu açıklama sonucunda ikili koalisyona alternatifler oluşu ve UBP'siz ikili koalisyonun mümkün olmayışı akıllara en yakın koalisyonun ve belki de perde gerisinde anlaşılan hükümetin UBP - HP hükümeti olduğunu getiriyor.
İKTİDARI ULUSAL BİRLİĞİN KUDRET'İ BELİRLEYECEK.