Başa gelene kadar, hiç bir şeyin farkında olmayız. 

Büyük bir felaket yaşadık. Genç, yaşlı, çocuk herkes koştu. Herkes birşeylerin ucundan tutmaya çalıştı. Bire bir olay yerinde gözlerim ile şahit oldum, insanların can havliyle hayvanları ve eşyalarını kıurtarmaya çalıştığına.

Küçük çocuğun  gözyaşları hala gözümün önünden gitmiyor. Hıçkırıkla ağladığı sesi kulaklarımda. Ona, sana en güzelini alacağız dememize rağmen,  okul çantam yandı bitti demeye devam etti. Onun gibi kim bilir ne kadar çocuğun gözyaşları sel oldu gitti. Alışık değil buraların insanı, çocuğu böyle yıkımlara. 

İşte gelecek şimdi yok oldu. Ne bırakacağız onlara koca kupkuru bir ülke. Yıllarca ayakta durdurmaya çalışılan halk,  tarafından ülkem de ülkemizde diyerek güzelim adayı yaşatmaya çalışılsa da yandı bitti kül oldu doğanın büyük bir  kısmı. 

İnsanların doğaya mı?... Evlere mi?... Müdahale edeceği ve seçim yapma şanslarının da olmadığını bilerek, astım hastası olan, şeker hastası olan, elinden , ayağından yoksun olan,  hatta kalp hastası olan herkes büyük, küçük,  yaşlı , genç birlik içerisinde verdikleri mücadele karşısında bir anda durup donmuş bir vaziyete olan bitene baktım. 

Taa ki o yürek burkan çocuğun haykırışına kadar...

Siz hiç küçücük bir çocuğun "SEN YARDIM ET  ALLAHIM " haykırışını ve çaresizliğini yaşadınız mı?... Sayın yetkililer,  sayın hep bana hep bana diyenler, sayın ülkenin gerçek sahipleri olduğunu sanan zatlar. Yanan sadece doğa değil, evler yandı ev içerisindeki tüm anılar yandı, küçücük çocukların hayalleri yandı. 

Bir kez daha anladık ki , vatandaş tek başımadır. Bir kez daha anladık ki, olağanüstü bir olayda halk kendi kendini kurtaracaktır. Bir kez daha anladık ki herkes ülke vatandaşı olmasına rağmen ülkesinin kendisine bir  faydası yoktur. 

Hava itfaiye uçağımız YOK, ama yeni havaliman hayallerimiz var. Ormanlık alanların korunması için orman gözetleme kullelerimiz YOK, ama aklımız fikrimiz  saraylarda.  Bizim yeterli itfaiye araçımız YOK, ama SİMSİYAH SON MODEL MERCEDES'lerimiz var...

YAPRAKLAR HER SONBAHARDA AÇMAK İSTER. . KAÇ SONBAHAR GEREKLİ YAKILANIN YEŞERMESİNE ....

KARAKUŞ