ŞAHSIN GÖRÜNÜR RÜTBE-İ AKLI ESERİNDE ( ZİYA PAŞA)

Başbakan Tatar, bugün adaylığını ilan ederken açıkladığı seçim bildirgesinde şöyle demiştir: "Cumhurbaşkanlığım süresince Anayasamızda yer alan Cumhurbaşkanının göreve başlarken içtiği anda uygun olarak "Devletin varlığını ve bağımsızlığını, yurdun ve halkın bölünmez bütünlüğünü, halkın kayıtsız ve şartsız egemenliğini korumak” benim için temel görev olacaktır.
Sormak istiyorum: Devletin varlığını, 2 yıldır her sabah kendi televizyonunuzda KKTC'ye Rum sloganları olan "PSEFTO-KLEFTO" (SAHTE-SÖZDE) devlet diye saldıran Rum papağanını, tüm eleştirilere rağmen ısrarla konuşturmaya devam ederek mi koruyacaksınız?
****
Devletin varlığını ve bağımsızlığını Anavatana "işgalci,istilacı, soykırımcı" KKTC'ye "işgal yönetimi, sahte devlet" diye saldıran Şener Elcil adlı öğretmene göz yumarak, disiplin cezası bile vermeyerek ve onun devletten maaşlı profesyonel sendikacı hakkını koruyarak mı sağlayacaksınız.
****
Devletin varlığını ve bağımsızlığını, Anavatana ve KKTC'ye başta Afrika gazetesinde olmak üzere bazı medya organlarında "işgal-sahte" söylemleriyle yapılan yıkıcı saldırıları "basın, düşünce ve fikir özgürlüğü" olarak niteleyerek, ve bunları önlemek için gerekli olan Devleti koruyucu yasaları ısrarla çıkarmayarak mı koruyacaksınız?
****
Devletin varlığını ve bağımsızlığını, AKEL tarafından KKTC'de açılan ve bir Rum milletvekilinin KKTC'yi yıkmak için her türlü 5. KOL faaliyetini yaptığı İRTİBAT OFİSİNE izin vererek, Rum milletvekillerinin KKTC'de yaptığı her türlü örgütlenme ve 5. KOL faaliyetlerine göz yumarak mı koruyacaksınız?
****
Devletin varlığını, Rumcu gazete ve televizyonların ( aralarında Yenidüzen, Havadis, Sim TV, Kıbrıs gazetesi, Kıbrıs TV, Kanal T de var...) yılda 6.5 milyon TL tutan uydu kiralarını ve tüm çalışan personellerinin sosyal sigorta ihtiyat sandığı yatırımlarını ödeyerek, yani onları besleyerek mi koruyacaksınız?
Boş laflara karnımız tok...
Akıncı da aynı yemini ettiği halde masada vermedik taviz bırakmadı.
Yani AYINESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ...
Başbakansınız, icranın başındasınız. Mecliste çoğunluğunuz var...8 aydır tüm çağrılarımıza karşın bu konuda hiçbir adım atmadınız, gerekeli yasaları çıkarmadınız...Size niye inanalım...Önünüzde 3 ay var...Gerekli adımları atın, yasaları çıkarın, sonra vatandaşın size inanmasını talep edin