Herhangi bir iddam yok...

Fakat  anlatılanlar da pek inandırıcı gelmiyor. 

2019 yılında yapmış olduğu, bir takım suç teşkil eden ve cezai yaptırımı olan olaylardan ötürü ki,  bu bilzeri asla ilğiendirmiyor. Merkezi ceza evinde verilen hükmü bitirmeye çalışan bir mahkumdan söz ediyoruz..

Aylardır, yıllardır içeride aynı duşu veya banyoyu kullanan bir insanın ayak kaymasına bağlı beyin kanaması sonuçu vefat ettiği açıklamaları garip değil mi?...

Şimdi diyeceksiniz ki, evde de olsa bir gün gelir olası , bir durum ayak kayar düşer bir yerlere çarparak, ya sakatlanma veya ölümle sonuçlanabilecek olası hareketler bunlar. 

Buraya kadar sorun yok...

Fakat vefat eden hanfendi evinde değil bir hapishanenin, banyo odasında ölü bulunduğu zaman biraz endişe biraz soruyu da berberinde getiriyor. 

Açık ve net olarak otopside ayak kayması ve buna bağlı kafa çarpması , ona bağlı olarak da beyin kanaması denilmiştir muhtemel. Çünkü ayak kayması açıklamasını yapmışlar. 

Kim orada bunu gördü ve bu şeklide olabileceği, ihtimali ile otopsi de bu şeklide sonuçlandı. Evet doktor değiliz ama bazı şeyleri,  anlayacak yaşa geldik geçiyoruz. Olayın gerçekleştiği yer dolayısıyla bazı sorular kafamızda döner oldu. 


İlk kez de süratle, bir ölümün otopsi raporu ışık hızı ile spnuçlanıp paylaşıldı. Daha "Meryem Toprak" otopsi sonucunu  bekliyoruz ilğiliği makamlar. İçeride sorgulanması gerekenler, hüsümetli olduğu herhangi biri veya birileri,  sıra dışı her hangi bir durum. Tüm bunlar iyice araştırldı mı? 

Bizler sadece dışarıda olup, hiç yaşanmayan olayların peşi sıra yaşanmasından dolayı soruyoruz. O kadar çok esrarengiz ölümler gerçekleşiyor ki hepsine "ANİ ÖLÜM" diyerek kapatılmamalı. 

Ben bilmiyorum , bu haber ve olay karşısında rahatsız hissettim kendimi. Bir türlü inandırıcı gelmedi. Tek başıma düşünerek, bir  sonuç da bulamayacağımı iyi biliyorum. O yüzden daha açıklayıcı bilği paylaşımına ihtiyacımız var yetkili mercilerden. Yani bu pek olmamış gibi. Yoksa yarına unutulur mu diyorsunuz(?)

Tekrardan yineleyerek söylüyoruz ki iddiamız yok fakat bu açıklama da bizlere inandırıcı gelmedi. Akılı insan sorgular, cahil insan kabul eder. Kimsenin girmek istemediği bir yer tabi ki. Fakat hayat insanlara her zaman güzeli sunmaz. Bizleri içeride veya dışarıda nelerin beklediğini bilmek her şeyden önce bu ülke içinde yaşayan insanlar olarak hakkımız. 

Vefat eden Allah Rahmet Etsin. Ailesinin Başı sağolsun...

KARAKUŞ