Facebook geçtiğimiz aylarda ilginç bir yasak uygulamasına imza atmıştı. Anneler tarafından paylaşılan bebek emzirme fotoğrafları yasaklanmıştı. Fakat gelen tepkiler üzerine Facebook geri adım atarak koyduğu yasağı hızlı bir şekilde geri aldı.

Dünyanın en büyük sosyal ağ'ı olarak bilinen ve 1 milyardan fazla kullanıcısı bulunan Facebook, Bebek Emziren annelerin fotoğraflarını engellemeye kalkışınca büyük tepki aldı. İlk olarak bir annenin çocuğunu emzirirken çektiği fotoğrafı Facebook'tan paylaşmasının ardından hesabının askıya alınması ile başlayan tartışma çok ses büyük tepki toplamıştı.

Bunun üzerine Facebook'ta hemde diğer sosyal ağlarda toplanan bir grup anne oluşturdukları #FreeTheNipple hastag'i ile bir tepki kampanyası oluşturarak Facebook'un bu tutumunu protesto ederek yasağın kaldırılması istedi.

Bu durum üzerine Facebook askıya aldığı hesabı yanlışlıkla askıya aldıklarını ve kullanıcıdan özür dileyerek açıklama yaptığını duyurdu.

Yasal Uyarı!: Veteknoloji.com yazıları telif hakkı ile korunmaktadır kaynak gösterilip bağlantı verilerek (link) veya izin alınarak yayınlanabilir.