Yapacak tabi ki....

Ne yapmasını bekliyoruz ki insanların. Bu saatten sonra çöpler de karıştırılacak,  iş yerleri de soyulacak, marketten hellim de, süt de,  ekmek de çalınacak. 

Hepsi mi karaktersiz bu insanların. Hepsi mi hırsız, dolandırıcı, ve kötüler. 

Yok arkadaş ....

Eğer cebinde  7 TL  yoksa bir ekmek almayacaksın. Eğer cebinde paran yoksa et, süt, gıda alamayacaksın. Eğer ki cebinde paran yoksa elektirk yatıramayacak, su yatıramayacak ve de ilaç almayacaksın. 

Tabi bu arada eğer paranız yoksa eylül'de çocuk da okutamayacağız. Asıl olay o zaman başlayacak. Okul harçları artık haraç sınıfına girmiş bulunmakta. Gücün varsa ailenin okutacak evladını. Olmayan ne yapacak peki?....

Kime ne hibesi ne yardımından söz ediyorlar ki. Şu kesime bu kadar hayat pahalılığı yansıtma, bu kesime şu kadar hibe yardımı yapmak. Asgari ücret yine çarşaf gibi biri , bir ucundan sağa çekiyor öbürü sola çekiyor.  Elektirik zamı kapı ardında geldi geliyor. 

İşte verdikleri gibi almak buna deniliyor.  Bir yandan halkın nefes almalarını sağlayacağız diyerek, öte yandan her gün değişen fiyatlar ile hiç kimse nefes almıyor daha çok insanlar çaresiz kalıp olmadık yaşlarda olmadık işler yapıyorlar.. 

Akaryakıt zamın duaynenini gördü. İndirim 1 TL maskaralığı ile 150 TL'lik farkın halkı rahat edeceğini mi sanıyorsunuz?..  Dışarıdan yemek söylemek mın. 130 TL'den başlıyor. Gidip oturmayı geçtim. İnsanlar 1 kilo yerine 3 elma, 2 muz, 5 patates alır oldu. 

Bayram geliyor,  söyleyin Sayın yetkili merciler çocuklar neler istemez ki. Aileler nasıl  başa çıkacağını,  nereden alıp nereye koyacağını bilmez oldu. İnsanlar başlarını gözlerini elzem olan şeylere para yetiştirme endişesinden alamıyor. 

Geçim derdi insanları her türlü olay içerisine çekiyor. Öfke, endişe, evde kavga, evlatlarının gelecek kaygısı. Hırsızlık,  dolandırıcılık, fuhuş, madde satımı, içimi daha bir çok olumsuz davranış içerisine sürüklüyor. Yazık bu kadar kötü de olunmaz ki...

Şükür etmek mi tek elden gelen ? Evet şükür etmekten başka çare yok. Sürekli hesap yap, ince düşün gelecekten endişelenmek zorundasın. Ailelerin, kendileri  için plan yapmaya sıra gelmiyor. Nasıl dipse git git bitmiyor ,dipten yükselmek için önce vurmak lazım. 

Ekonomik paketler değil, kalıcı ve yapıcı paketler lazım bu halka. Bir standart gerekli bu halka. Eşit, adil  ve çözümler yapılmalı bu halka. 

VERMEYİ PLANLADIĞINIZ MAAŞI NASIL GERİ ALIRIZI planladığınız sürece , sizler daha zengin , halk daha da fakir olmaya devam edecek.

ATAMALAR DA ZAMLAR KADAR HIZLICA DEVAM EDİYOR...

KARAKUŞ