50 yılda kanıtlanan gerçek: Federasyon hayaldir

KKTC hayal değil, yaşadığımız GERÇEKTİR. Hayal olan 50 yıldır görüşülen ve iflas eden federasyondur.
11 Haziran 2019 
Sabahattin İsmail

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın bayram mesajını halkımızın ezici çoğunluğu gibi ben de hazmedemedim. Halkımıza, milli varoluş mücadelemize ve devletimize karşı pervasızca yapılmış bir haksızlık olarak değerlendirdim.

O nedenle haksızlık, yanlış ve saplantı olarak değerlendirdiğim hususları eleştirmeye devam edeceğim.

Sn. Akıncı bayram mesajında şu iddiayı ileri sürmüştür:

“Ayrı, egemen, bağımsız bir devlet, kulağa hoş gelse de, bugünkü konjonktür ve görünür gelecekte mümkün olan bir hedef değil. Bu gerçekçi değil, hayalin de ötesindedir, bunu savunanlar halka yalan söylemektedir”

İnanılır gibi değil.

Bunu, Anayasasında ve kuruluş bildirisinde “bağımsız, egemen bir devlet olarak ilan edildiği” vurgulanan, bu devletin Cumhurbaşkanı olmak için aday olan, halen bu bağımsız egemen Devletin Cumhurbaşkanı olan, Türkiye tarafından bağımsız egemen devletin Cumhurbaşkanı olarak tanınan, siyasi olarak tanımasalar dahi 3.ülkeler tarafından böyle olduğu bilinen, Türkiye’deki KKTC Büyükelçisini atayan ve geçmişte “ federasyon olmazsa KKTC ile yola devam edeceğiz “ diyen bir Cumhurbaşkanı söylüyor.

Akıncı eğer KKTC’nin bağımsız egemen bir devlet olmadığını ve bunun ileride de mümkün olamayacağını düşünüyorsa bu devletin Cumhurbaşkanlığı seçiminde niye aday oldu?

Cumhurbaşkanlığı makamında niye oturuyor?

“Bağımsız-egemen KKTC’yi yüceltme ve kökleştirme ”yeminini niye yaptı?

KKTC bir hayalse bu devletin belediyeleri, hükümeti, Meclisi ve devleti kuran halkı da hayaldir.

O zaman Akıncı 15 yıl bir hayali kentin mi belediye başkanlığını yaptı, maaşını aldı?

Bir hayal devlette mi milletvekili ve bakan oldu?

1975’den beri bu hayal devletin ensesinden aldığı en yüksek maaşla rahatça yaşamıyor mu?

“Bağımsız-egemen bir KKTC Devleti mümkün değil, gerçek değil, hayaldir, yalandır” diyen bir kişinin, KKTC Devletinin en yüce makamında oturması nasıl mümkün olabilir?

KKTC hayal ise kendisinin de o makamda hayal olduğu, her ay bir hayalden 20 bin TL maaş aldığı, hayalin sarayını, imkânlarını mevkisini kullandığı açık değil mi?

Akıncı’nın Bağımsız-egemen KKTC’yi hayal olarak nitelemesinden ve yeminini pervasızca çiğnediğini açıklamasından sonra, Cumhurbaşkanlığında bir tek gün bile oturmaması, “ben bu hayali devlete inanmıyorum” diyerek derhal istifa etmesi, bu devletin her ay 20 bin TL’sini almaması, milyarlarca liralık örtülü ödeneğini kullanmaması gerekmez mi?

Bu ne büyük bir tutarsızlıktır?

Yok, mu KKTC Meclisi’nde bunları haykıracak milletvekilleri?

KKTC GERÇEKTİR

KKTC hayal değil, yaşadığımız GERÇEKTİR.

Hayal olan 50 yıldır görüşülen ve iflas eden federasyondur.

Kendisine emekli kıdemli savcı Güven Silman’ın önceki gün sosyal medyada paylaştığı yazısını okumasını salık veriyorum.

Hem bu şekilde konuşmakla, hem yaptığı yemini pervasızca çiğnemekle büyük bir suç işlemektedir.

Bağımsız egemen KKTC’yi, bir buçuk asırlık soylu bir varoluş mücadelesi ile kuran, referandumda Anayasasını onaylayan ve kendisini KKTC’yi savunmak için o makama getiren Kıbrıs Türk Halkı, büyük bir gaflet ve delalet teşkil eden bu sözlerin hesabını soracaktır.