Başbakan Hüseyin Özgürgün katıldığı bir televizyon programında erken seçimle ilgili açıklamalrda bulunurken satır aralarında Kıbrıslı Türkler için olduğu kadar, Kıbrıslı Rumları da etkileyecek bazı konulara parmak bastı.

Başbakan Özgürgün, her ne kadar da alınması gereken kararın Cumhurbaşkanlığı, Hükümet ve Türkiye Cumhuriyeti yetkilileriyle birlikte alınması gerektiğini söylese de anlaşılan odur ki önümüzdeki dönemde yeni açılımlar gündeme gelecektir.

Bundan 15 yıl kadar önce Kuzey ile Güney arasındaki sınırların açılacağı düşünülemez olsa bile bir gecede sınır kapılarının nasıl açıldığına hep birlikte tanık olduk. Şimdi sırada Aplıç ve Derinya kapılarının eş zamanlı olarak açılması gündemde.

Başbakan Hüseyin Özgürgün yapımı tamamlanmak üzere olup eşzamanlı açılmasının çok yakın olduğunu belirttiği Aplıç ve Derinya kapılarının açılışını gölgede bırakacak bırakacak bir haber verdi aslında.

Kapalı Maraş bölgesinin yapılacak istişareler sonrası güvenlik ve beledi hizmetler kısmının KKTC tarafından verilmesi şartıyla açılabileceğinin müjdesini veren Başbakan Özgürgün, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin egemenliğini tanıyan Rumların Maraştaki mülklerine geri dönebileceklerini söyledi.

Kapalı Maraş bölgesinin Türk Egemenliğinde açılması için istişarelerin başlayacağını söyleyen Başbakan Özgürgün’ün sözlerinden anlaşılan  2018 yılında çok farklı açılımların gündeme geleceğidir.

7 Ocak 2018 seçimleri sonrası Ulusal Birlik Partisinin iktidarda olması halinde özellikle Kıbrıs Sorunu konusunda radikal kararlar alınacak. Başta Kapalı Maraşın eski Rum sahiplerinin dönüşüne yeşil ışık yakılacağının sinyallerini veren Başbakan Hüseyin Özgürgün, Rumlarla bundan sonra yan yana iki komşu devlet olarak yaşam süreceğimizi de söyleyerek Egemenliğimizden taviz verilmeyeceğinin altını çizerek Milliyetçi düşüncede olan Kıbrıslı Türklerin yüreğine su serpti.

Özgür Volkan olarak bir süreden beridir müzakerelerin devam edip etmemesi gerektiği konusunda referandum yapılması çağrısı yaparken Başbakan Özgürgün’ün “YAN YANA İKİ KOMŞU DEVLET” söylemi bizleri fazlasıyla mutlu etmiştir. Kendisine Milliyetçi cepheyi rahatlatan bu açıklamasından dolayı teşekkürlerimizi sunarız.