Milyon dolarların oyuncak olduğu dünyada ülkemizde de artık yüksek meblağlı rakamlar telaffuz edilmeye başlandı.
Turizmde, Kıbrıs Rum Yönetiminin haksız müdahaleleriyle her gün bir başka darbe alan sektör üyeleri şimdi de kendi devletimizin düşüncesizce ve acelece alınmış karar önerileriyle sıkıntılı günlerin geleceğinin sinyallerini veriyorlar.
3 turizm örgütünün birlikte düzenlediği basın toplantısında ortaya çıkan 3 ana engelden bir tanesi resmen kulakları tırmalıyordu.
Yaklaşık 20,000,000 Amerikan Doları rant….
Evet yanlış okumadınız, YİRMİ MİLYON AMERİKAN DOLARI…
Bu parayı kim yiyecek elbetteki belli ama gizleniyor…
Ülkemizi ziyarete gelecek olan her kişiden resmen 20 Amerikan Doları rüşvet…
Turizm bakanlığı bir taraftan ülkeye getirilecek turist başına teşvik veriyorum derken, zaten çeşitli sebeplerle aşırı pahalılaşan uçak bileti fiyatlarını daha da pahalılaştıracak sistemler geliştiriyor.
Birilerini zengin etme amacı gütmekten başka bir gayesi olmadığı iddia edilen bu uygulama ile KKTC’ye geliş bileti alan her kişiye uçak biletiyle birlikte 20 Amerikan Doları tutarında sigorta yapılmak isteniyor.
Kim oldukları dahi bilinmeyen bir şirketin kasasına para akıtmayı hedefleyen sözde “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne Seyahat Eden Yolcuların Sigortalanması” adı altında alınan Bakanlar Kurulu kararı ile ülkemize gelecek her yabancı yolcu uçak biletine ek olarak 20 USD daha ücret ödemek zorunda kalacaktır.
Yılda yaklaşık 1,000,000 (bir milyon) KKTC Vatandaşı harici uçak bileti kullanıldığı göz önünde bulundurulursa ortaya tam tamına YİRMİ MİLYON DOLAR gibi bir rakam çıkıyor.
Bu rant kimin ???
Bu pastayı kimler kimlerle bölüştü ???
Birilerine rant sağlamak adına ülke turizmini baltalamaya kimin hakkı var ???
Birileri para kazanacak diye ülkemize gelecek turist veya öğrenci ailesini soymaya kimin hakkı var ???
Bu tasarıyı gündeme kim getirdiyse derhal geri çekmelidir…
Birkaç kişiye rant sağlamak adına kendi ayağımıza kurşun sıkacak bu uygulamaya süratle son verilmelidir.
TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI YİYENLER BUNUN VEBALİNDEN KURTULAMAZLAR…