Kayısı Kıvamı Yumurta Pişirmek için

Yumurtayı kayısı kıvamında haşlayıp, sarısına ekmek banmak birçok kişinin kahvaltıdaki en büyük tutkusudur. Normalde kabuğuyla birlikte haşlanan yumurtayı soymadan sarısına ekmek banmak, bu kıvamı yakalamak ya da tam pişmemiş olan yumurtanın kabuklarını soymak oldukça zahmetlidir. Biz de bizim gibi yumurta severler için oldukça ilginç ve bir o kadar da işe yarar bir tüyo verelim istedik.

Gerekli Malzemeler

Streç, yumurta, zeytinyağı, bir adet ağzı geniş bardak/kupa ve yumurta.

Yapılışı

İlk önce kupamızın ağzına genişçe bir streç çekiyoruz ve bardağın içine doğru birazcık da bastırıp bir oyuk oluşturuyoruz. Sonra bu oyuğa çok az zeytinyağı döküp elimizle iyice yayıyoruz. Tahmin edebileceğiniz gibi yumurtamızı bu oyuğa kırıyoruz ve streçimizin ağzını düğüm yapıp bağlıyoruz.

Yumurtamız şimdi şeffaf bir torba içerisinde ve kaynar suya atılmayı bekliyor. Yumurtamız bu şekilde suya atıldıktan sonra normalden çok daha kısa sürede pişecektir; tahminen 3-4 dakika. Dışarından sürekli gözleyerek kıvamı tutunca minik torbamızı suyun dışına alabiliriz. Torbamızı direk servis tabağının içerisine alıp düğüm yerinden kestiğimizde ise artık geriye sadece bu zevk tatmak kalıyor.

Tam olarak nasıl yapıldığını görebilmek için video da size yardımcı olabilir.