MALZEMELER

1 paket tavuk
5 adet orta boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet orta boy domates
5 adet yeşil biber
Bezelye
2 adet havuç
Tuz
Salça
Karabiber
Pul biber
Tereyağı

HAZIRLANIŞI

5 adet patatesi soyup elma dilimi şekilde bölüyoruz ve bir tavada sıvı yağ ile kızartıyoruz. Patatesleri kızarttıktan sonra biberleri, havuçları, patateslerin üzerine ekleyip bir süre kızartıyoruz. Bütün sebzeler kızarınca üzerine en son olarak tavuklarımızı da ekleyip onları da 5 dakika karıştırarak kızartıyoruz.

Bir kuru soğanı ince şekilde kıyıyoruz. Tane bezelyeleri, biberleri, domatesleri de ince küp şeklinde doğrayıp onları da tepsinin üzerine ekliyoruz. 1 yemek kaşığı domates salçasını, bir su bardağı sıcak su ile sulandırıp yemeğimize döküyoruz. Birer çay kaşığı karabiber, kekik, kırmızı biber ve yarım yemek kaşığı tuz ekliyoruz. Bir kaç dilim margarinnı tepsinin en üstüne yerleştirip alüminyum folyo ile tepsinin üzerini iyice kapatıyoruz. 200 derece ısınmış olan fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. Herkese afiyet olsun.

Not: Baharatların ölçülerini kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz yada hiç kullanmayabilirsiniz. Tereyağını ben çok sevdiğim için ve yemeğe vermiş olduğu kokuyu beğendiğim için bütün yemeklere eklerim. Tereyağı sevmeyenler sıvı yağda ekleyebilir.